Kuva: Senja Rapila

Salattujen elämien Esko Kovero roolihahmostaan: "Ismo ei vedä ranteita auki, vaan jaksaa yrittää"

25.01.2017 16:24 - Anna Hopi

Salatut Elämä -ohjelma täyttää tänään 18 vuotta.

Esko Koveron ääni on lämmin ja innostunut, kun hän vastaa puhelimeen. On juhlapäivä, Salatut elämät -sarja täyttää tänään 18 vuotta. Suomalaisia ihastuttanut ja vihastuttanut kestosuosikki on pitänyt sisällään monia juonenkäänteitä ja nostattanut otsikoita. Näyttelijä Esko Koverolle rakkainta ja muistorikkainta aikaa on ohjelman kuvausten alku, jolloin kaikki oli vielä uutta ja tuoretta.

- Kun aloimme tekemään sarjaa, meillä oli teknisellä puolella vain kolme kameraa. Sama ohjelma oli myyty Ruotsiin, niin sieltä oli muutama ohjaaja ja tuotantopuolen ihminen kertomassa, miten juna kulkee. Oli hienoa tutustua kollegoihin, joista suuri osa on jo vanhoja ystäviä, kertaa mies.

- Emme voineet tietää, mitä tästä tulee ja pitääkö kansa sarjasta. Loppu on kuitenkin historiaa.

"Työkavereista on tullut ystäviä"

Kovero pahoittelee puhelun aikana juhlapäivän hulinaa. Hän on juuri ollut tervehtimässä sarjan himofaneja, joiden kanssa sai ottaa yhteiskuvia ja jutella niitä näitä. Fanit ovat sarjalle uskollisia, ja heitä on alkuajoilta lähtien.

- Superfaneja käy säännöllisin väliajoin vierailemassa meidän kuvauksissa ja heitä on hieno nähdä. On kiva, että sarjan suosio pysyy, vaikka esimerkiksi TV-kanavia on tullut 18 vuoden aikana lisää, ja tietenkin tarjontaa on. Kai se todistaa sitä, että olemme tehneet jotain oikein, virnistää mies.

18 vuotta on pitkä aika olla samassa työpaikassa, mutta Kovero sanoo, ettei hän olisi viihtynyt mukana matkassa ilman inspiraatiota.

- Täällä on työkaverit, ei pelkästään näyttelijät, vaan myös maskeeraajat, tekniikkapuolen ihmiset, käsikirjoittajat...heistä on tullut ystäviä. Aina kun tänne tulee, se on kuin toiseen kotiin tulisi.

(kuva: AOP)

"Ismo ponnistelee aina eteenpäin"

Koveron näyttelemä Ismo Laitela on sarjan tervaskanto ja kantava voima.

- Kaikki, mikä on inhimillistä, ei ole Ismo Laitelalle vierasta. Hänelle on ollut mikä tahansa mahdollista. Minulle ei ole koskaan tullut sitä hetkeä, etten ole halunnut tehdä tai näytellä jotain kohtausta Ismolle, tokaisee mies.

- Toivoisin, että Ismo pääsisi naimisiin siten, ettei kirkko räjähtäisi samalla. Ja hän voisi olla onnellisesti naimisissa pari vuotta.

Ismo Laitelan näytteleminen on Koverolle rakas asia, ja hän on edelleen innostunut hahmostaan.

- Roolissa on hienoa se, että vaikka lunta tulee tupaan tasaisin väliajoin, Ismo putoaa jaloilleen kuin kissa. Elämä hymyilee ja antaa ratkaisuja, että Ismo pääsee eteenpäin. Olen miettinyt joskus, että Ismo on kuin Aku Ankan ja Pluton risteytys. Pluto aina yrittää hirveästi täysillä jotain, ja sitten menee syteen ja saveen. Mutta hän kuitenki yrittää uudelleen, eikä jää tuleen makaamaan tai vetämään ranteitaan auki, sanoo näyttelijä.

- On hienoa, että Ismo ponnistelee eteenpäin. Ismo on käynyt terapiat ja kaikki keinot, että pääsisi elämässä eteenpäin. Ismossa on paljon toivoa ja elämänuskoa. Tuumaakaan ei anneta periksi, helpolla.

Lue myös: Salatut Elämät -tähti kertoo: On asioita, joita en suostuisi näyttelemään

Kilpailut

Uusimmat