Suomalaisjuontajan hurja paasto - Minna Kuukka ei ole syönyt palaakaan yhdeksään päivään

07.06.2016 16:45 - Rea Tallgren

Minna Kuukan mukaan hänen olonsa on pirteä ja hyvinvoiva.

Novan Aamujen Aki Linnanahde ja Minna Kuukka tarvitsevat luonnollisesti energiaa rankkoihin aamuvuoroihin, jotka alkavat jo viideltä, lähetyksen käynnistyessä kuudelta. Minna on kuitenkin yllättänyt viimepäivinä kollegansa Akin paastoamalla tiukasti - ja olemalla silti oma, aurinkoinen itsensä. 

Kuukan mukaan hän paastoaa kerran vuoteen. Kyseessä on perinteinen mehupaasto, jonka aikana saa nautti sokerittomia mehuja ja vettä. Kuukan mukaan hän aloitti perinteen jo lukiossa.

- Nyt olen paastonnut yhdeksän päivää ja pari viikkoa ajattelin paastota. 

- Kun pääsee vauhtiin, ei malta oikein lopettaa. Näläntunne menee ohi parin päivän jälkeen, eikä sitä sitten enää ajattele. 

- Syömättömyys on kuitenkin sinänsä tylsää, koska ruoka näyttelee niin suurta osaa elämästäni. Makuja tulee ikävä ja haistelen esimerkiksi juustoviipaleita. Kyllähän minä kuitenkin laitan ruokaa muulle perheelle ja käyn läpi reseptejä ja kokeilen kaikkea uutta - mutta muut joutuvat sitten maistumaan, Kuukka hymyilee. 

Kuukan mukaan hän ei kärsi paastoamisen aikaan oireista, kuten päänsärystä tai heikotuksesta. 

- Minulle se on selviytymisriitti, todiste, että pystyn olemaan itseni herra. On vähän aikaa sellainen voittajaolo; päätin ja pystyin. 

Paasto pitää lopettaa hissuksiin. 

- Kasviksia ja kevyttä pitäisi syödä, eikä mitään ranskanleipää saa vetäistä huiviin, Kuukka summaa ja sanoo vielä harjoittelevansa kevyttä laskua paastoamisesta normaaliin arkeen. 

Aki ja Minna äänessä Novan Aamuissa arkisin klo 6-10. 

Kilpailut

Uusimmat