Kuva: AOP

Suosikkiräppärille seitsemän vuoden vankeustuomio - tuomari ei piitannut aneluista

21.10.2016 07:30 - Mikko Räsänen

Hiphop-muusikko Bobby Shmurda johti useisiin henkirikoksiin syyllistynyttä jengiä.

22-vuotiaan Bobby Shmurdan lupaavasti alkanut hiphop-ura näyttää keskeytyvän pitkäksi aikaa, kun Shmurda tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Syytteet olivat raskaat, sillä huumerikosten ja laittomien aseiden hallussapidon lisäksi Shmurdan syytettiin johtaneen jengiä, joka oli syyllistynyt useisiin henkirikoksiin.

Shmurdaa oli uhannut 25 vuoden vankilatuomio, mutta hän teki syyttäjän kanssa sopimuksen, jossa tunnustamalla syyllisyytensä hän saisi vain seitsemän vuoden tuomion. Oikeudenkäynnissä tuokin tuomio alkoi ilmeisesti tuntua Shmurdasta liian pitkältä, sillä hän yritti anella tuomarilta mahdollisuutta perua tunnustuksensa ja väitti lakimiehensä pakottaneen hänet siihen. Tuomari ei kuitenkaan viime hetken aneluja kuunnellut, vaan mätkäisi Shmurdalle seitsemän vuoden vankilareissun. Siitä hänellä on tosin enää istuttavanaan viisi vuotta, sillä Shmurda on istunut tutkintavankeudessa jo kaksi vuotta.

Ennen vankilaan joutumistaan Shmurda oli todella kuuma hiphop-tulokas. Hänen ensimmäinen singlensä Hot N*gga meni USA:n R&B-listan sekä hiphop-listan ykköseksi. Kappaleen videota on katsottu YouTubessa jo yli 250 miljoonaa kertaa. Myös kakkossingle Bobby Bitch on yltänyt 50 miljoonaan katselukertaan. 

Lue myös: Hiphopin kaksi suurinta nimeä tekevät yhteisalbumin

Lue myös: Miltä hiphop kuulostaa Egyptissä, Intiassa ja Taiwanissa? Musiikkivideolla räppäreitä maailmalta

Lähde: Rolling Stone

Kilpailut

Uusimmat