Kuva: Hero

Tänään tv:ssä: Jim Carrey loistaa ahdistavan elokuvan tähtenä

01.06.2016 07:15 - Senja Rapila

Parhaan pääosan Golden Globe -palkinnolla palkitussa elokuvassa nähdään, kuinka syvästä valheiden verkosta voi luovia tiensä ulos.

Truman Burbank on ystävällinen ja avulias perusmies, joka elää miltei täydellistä elämää pienessä kaupungissa. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää, vaan kaikki hänen läheisensä ja tutut kaupanpitäjät ovat todellisuudessa näyttelijöitä.

Truman Show kertoo surullisen mutta lohdullisen tarinan miehestä, joka aikoo selvittää tiensä lavastetusta akvaarioelämästä karuun todellisuuteen hinnalla millä hyvänsä.

Pääosan esittänyt Jim Carrey pystyi samaistumaan roolihahmonsa surulliseen tilanteeseen.

- Tunnen olevani kuin elokuvan päähenkilö. Jos kodissani käy työmiehiä, joudun tarkistuttamaan sen jälkeenpäin varmistaakseni, ettei kukaan ole asentanut kotiini kuuntelulaitteita tai kameroita, ohjaaja Peter Weir kertoi Carreyn sanoneen hänelle luettuaan käsikirjoituksen. 

Kolme Oscar-ehdokkuutta saanut elokuva julkaistiin vuonna 1998, mutta on silti varmasti vieläkin yksi aikamme suosituimmista teoksista. Carrey sai myös ensimmäisen Kultainen maapallo -palkintonsa pääosastaan kyseisessä elokuvassa. Arvostetussa Internet Movie Dabasessa se on saanut arvosanaksi 8,1/10. 

Voit katsoa Truman Show'n trailerin alta.

Truman Show (12)
klo 21.00
Hero

Kilpailut

Uusimmat