Kuva: Splash

Tv-tähti tyrmää Kanye Westin uuden videon: "En pysty katsomaan sitä"

28.06.2016 15:45 - Iiro Myllymäki

Girls-sarjasta tuttu Lena Dunham yhdistää rap-tähden kohua herättäneen musiikkivideon seksuaaliseen väkivaltaan.

Amerikkalainen rap-tähti Kanye West, 39, julkaisi hiljattain Famous-kappaleelle tehdyn musiikkivideon, joka on herättänyt paljon kohinaa provokatiivisen sisältönsä vuoksi. Videolla nähdään 12 huippujulkkista, muun muassa Rihanna, Taylor Swift, itse Kanye West ja hänen vaimonsa Kim Kardashian, nukkumassa vierekkäin alasti sängyllä. Hahmojen uskotaan olevan erittäin realistisen näköisiksi tehtyjä vahanukkeja. Epäselvää on, ovatko jotkut julkkiksista oikeasti makoilemassa alastomina videolla.

Sensuroitu kuvakaappaus Famous-videolta (kuva: Youtube)

Girls-tv-sarjan luoja ja näyttelijä Lena Dunham, 30, on ottanut kantaa videoon pitkässä Facebook-julkaisussa. Hän kirjoittaa olevansa yleisesti ottaen seksuaalisesti sävyttyneen taiteen kannalla, mutta Westin video on saanut hänet tuntemaan olonsa surulliseksi ja turvattomaksi. Dunham viittaa kirjoituksessaan seksuaalisesta väkivallasta syytettyihin Brock Turneriin ja Bill Cosbyyn ja raiskauksen uhrien traumatisoitumiseen.

”Ja nytkö minun täytyisi katsoa tiedottomia ja vahattuja kuuluisien naisten kehoja vääntyneinä sen näköisesti että heidät olisi huumattu ja työnnetty sivuun bileissä? Se saa minussa aikaan inhottavan ja levottoman tunteen”, Dunham kirjoittaa.

"En pysty katsomaan sitä, en halua katsoa sitä, koska se tuntuu ottaneen innoitusta niistä kulttuurin piirteistä, jotka saavat naiset tuntemaan olonsa turvattomaksi jopa heidän omissa sängyissään ja omissa kehoissaan."

Erityisen rankkaa Dunhamille oli nähdä hänen ystävänsä Taylor Swift videolla. Swiftillä ja Kanyella on jännittyneet välit, sillä vuonna 2009 West varasti kiivaasti huomion Swiftiltä palkintogaalassa juuri kun Swift oli pitämässä kiitospuhettaan. Tähän tapahtumaan West viittaa Famous-kappaleen sanoituksissa: ”Tein siitä ämmästä kuuluisan”.

Famous-musiikkivideo on tällä hetkellä nähtävissä vain Tidal-suoratoistopalvelussa. Dunhamin koko päivityksen voit lukea alta:

Lue myös: Ex-henkivartija syyttää Kanye Westiä diivailusta: "Pahempi kuin kukaan uskoisi"

Lähteet: The Guardian, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat