Nainen, haluatko lisää palkkaa? Pukeudu näin

06.08.2012 15:15 - Eeva Rajala

Miehen ajattelumaailmaan voi näköjään vaikuttaa helpostikin. Jos tuoreeseen ranskalaistutkimukseen on uskominen, kannattaa esimerkiksi palkkaneuvotteluissa pukeutua punaiseen.

Tutkimus nimittäin osoitti, että punaiseen pukeutuneet naistarjoilijat saivat paljon enemmän tippiä miesasiakkailta kuin muun värisiin vaatteisiin sonnustautuneet.

Etelä-Brittanyn yliopiston tutkijaryhmä pyysi 11 tarjoilijaa viidessä eri ravintolassa pukeutumaan samanlaiseen t-paitaan, mutta paitojen värinä olivat musta, valkoinen, punainen, sininen, vihreä ja keltainen. Tutkimuksessa kävi ilmi, että punaiseen paitaan pukeutuneet saivat 15 - 26 prosenttia enemmän tippiä miesasiakkailta kuin muun värisiin paitoihin pukeutuneet. Naisasiakkaat eivät noteeranneet naistarjoilijan paidanväriä, joten tippien määrä ei lisääntynyt eikä vähentynyt paidan värin mukaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun punaisen värin on todettu vaikuttavan naistarjoilijoiden tienesteihin. Aiemmin tänä vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan punaista huulipunaa käyttäneet naistarjoilijat saivat miesasiakkailta parempia tippejä kuin muut. Toisissa tutkimuksissa punaisiin pukeutuneiden naisten on todettu olevan seksuaalisesti viehättävämpiä miesten silmissä.

Tutkimustulosten perusteella voi olettaa, että miehet antavat punapaitaisille tarjoilijoille enemmän tippiä, sillä haluavat tulla huomatuksi. Valitettavasti monessa ravintolassa tarjoilijat eivät saa itse päättää työvaatteensa väriä.

Voisiko tämä punaisuus vaikuttaa myös palkkaneuvotteluissa? Sitä kannattaa ainakin kokeilla!

Lähde: HuffingtonPost

Kilpailut

Uusimmat