Ennakkoluulot naulakkoon - homoperheiden lapset voivat muita paremmin

07.06.2013 20:45 - Reetta Haverinen

Uuden australialaistutkimuksen mukaan samaa sukupuolta edustavien vanhempien lasten yleinen terveyden tila on huomattavasti parempi kuin muiden ikätovereiden.

Australialaistutkijat tahtoivat uudella tutkimuksellaan kartoittaa, kuinka heteropariskuntien ja samaa sukupuolta edustavien vanhempien lasten hyvinvointi poikkeaisi toisistaan. Tutkimuksen, johon osallistui noin 500 5-17-vuotiasta lasta, tulokset kumoavat taatusti monien ihmisten ennakkoluulot sateenkaariperheistä.

Tulokset paljastivat, että lapset, joiden vanhemmat olivat samaa sukupuolta, olivat paljon terveempiä kuin muiden australialaisperheiden tenavat. Tutkijoiden mukaan sateenkaariperheistä tulevien lasten terveyspisteet olivat niin korkeat, että vain yksi lapsi 10 000:sta on yhtä hyvinvoiva. Tutkijat eivät osaa selittää, mistä tämä johtuu.

Tutkimuksesta myös ilmeni se, että sateenkaariperheiden yhteenkuuluvuus oli parempi kuin heteroperheiden. Johtava tutkija Simon Crouch uskoo, että lämpimät perhesuhteet sateenkaariperheissä johtuvat siitä, että näissä perheissä vaikeistakin asioista keskustellaan avoimemmin.

Aiemman Cambridgessä toteutetun tutkimuksen tulokset todistavat myös sen, etteivät samaa sukupuolta edustavien parien lapset ole yhtään sen eriarvoisemmassa asemassa kuin heteropariskuntien.

Brittitutkija Susan Golombok kertoo inhoavansa ennakkoluuloja, joiden mukaan sateenkaariperheiden lapset joutuisivat kiusatuiksi tai ettei heistä voisi kasvaa tasapainoisia nuoria.

- En pidä yhtään siitä, että ihmiset olettavat tietyn tyyppisten vanhempien, kuten homoparien, olevan pahaksi lapsen kasvulle ja kehitykselle. Tekemistämme tutkimuksista ei ole ainakaan paljastunut, että samaa sukupuolta olevilla vanhemmilla olisi negatiivisia vaikutuksia lapsiin, Golombok toteaa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat