Perjantairesepti: Marianne-muffinit
Pitkäperjantain kahvit nautitaan suklaisten leivosten kera.
Marianne-muffinit
36 kappaletta
600 g (3 prk) maitorahkaa
300 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
4,5 tl leivinjauhetta
450 g (3 pussia) Marianne crush -rouhetta
Voiteluun:
6 rkl voita
Kuorrutus:
300 g voita
1,5 tl vaniljasokeria
noin 9 dl tomusokeria
2 rkl vettä
4 rkl kaakaojauhetta
1. Sekoita kulhossa maitorahka, sulatettu voi ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, ettei se sitkisty.
2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Valmista kuorrutus niin, että sekoitat sähkövatkaimella huoneenlämpöisen voin, sokerit sekä veden tasaiseksi seokseksi. Lisää kaakaojauhe. Lusikoi tai pursota muffinien päälle. Viimeistele leivonnaiset strösseleillä tai makeisilla.
"Olen innostunut leipomisesta ja kokeilen ennakkoluulottomasti erilaisia reseptejä. Marianne-muffinit on helppo valmistaa, eivätkä ne ole liian makeita. Olen muokannut reseptiä hieman alkuperäisestä ja voin vannoa, että nämä leivonnaiset hurmaavat kenet tahansa. 36 muffinia on suuri määrä, joten satsi riittää vaikka useammallekin pääsiäisen pyhälle. Halutessa taikinan voi myös puolittaa, jos kahvittelee pienemmällä porukalla."
Jutta Hyyppä
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.