4 syytä, miksi leipominen on hyväksi sinulle

13.10.2013 15:15 - Katariina Näreaho

Leipominen käy terapiasta, sillä pullien pyörittelyn ja kakkujen leipomisen on havaittu lieventävän ahdistuneisuutta ja masennusoireita.

1. Leipominen on meditatiivista

Leipominen vaatii täyttä keskittymistä. Kun huomiosi on kokonaan yksinkertaisessa ja toistuvassa tekemisessä, kuten leipomisessa, alkaa mielesi saavuttaa rauhallisen, meditatiivisen tilan. Tämä ei tietenkään toteudu silloin, kun yllätysvieraille täytyy keksiä nopeasti jotakin kahvipöytään. Silloin leipominen on kaikkea muuta kuin rentouttavaa.

2. Stimuloi aisteja

Leipomisessa kaikki aistit ovat hereillä. Tunnet jauhojen pehmeän koostumuksen, maistat makean sokerin, kuulet munien vatkaantuvan, haistat tuoreen leivoksen ja näet koko ajan työsi edistyvän. Kaikki nämä stimuloivat aistejasi, jolloin kehossasi erittyy lisää endorfiiniä, joka lisää hyvän olon tunnetta.

3. Leipominen lisää luovuutta

Tukijat ovat löytäneet selkeän yhteyden luovan työskentelyn ja yleisen hyvinvoinnin väliltä. Leivonnaisten koristelu ja reseptien tuunaaminen ovat luovaa puuhaa, ja onnistumisen ilo puolestaan tuntuu aina hyvältä ja nostattaa itsetuntoa.

4. Jaa iloa

Yksi parhaista asioista leipomisessa on luomusten jakaminen muiden kanssa. Yllätä ystäväsi, perheesi tai työkaverisi leipomuksillasi. Kun jaat hyvää mieltä saat itsekin hymyn kasvoillesi.

Lähde: Goodnet

Kilpailut

Uusimmat