Lähdössä matkalle? 11 vinkkiä hotellin varaamiseen netistä
Internet on matkailijan kultakaivos, sillä sieltä löytää paljon matkailuun ja hotelleihin liittyvää tietoa ja arvosteluja helposti ja nopeasti.
Hotellihakukone trivago.fi keräsi yksitoista vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon varatessa hotellia verkosta.
1. Lue arvosteluita
Jokainen haluaa varmasti yöpyä hyvässä hotellissa, mutta hyvän hinta-laatusuhteen löytäminen ei ole aina itsestäänselvyys. Tämän vuoksi kannattaakin hyödyntää muiden matkailijoiden kokemuksia. Niin positiiviset kuin negatiivisetkin arvostelut auttavat sinua muodostamaan paremman kokonaiskuvan hotellista. Negatiivisia arvosteluja tärkeämpää on, sopiiko hotelli juuri sinun matkasi tarpeisiin. Jos hotellilla on useita arvosteluja, antaa niiden keskiarvo kaikkein paikkansapitävimmän kuvan.
2. Mieti, mikä on sinulle tärkeää
Mielipiteitä on yhtä paljon kuin matkailijoitakin. Tämän vuoksi on aina hyvä tutustua hotellin palveluihin ennen varaamista, vaikka hotelli olisi saanut hyviä arvosteluja. Jos jotain sinulle tärkeää puuttuu, ehdit vielä vaihtaa hotellia. Muussa tapauksessa saatat pettyä, jos hotellissa on esimerkiksi spa-osasto, joka osoittautuu pelkäksi saunaksi, kun itse odotit uima-allasta. Aina kannattaa myös tarkistaa, miten internetyhteys on järjestetty ja koituuko siitä lisämaksuja.
3. Kiinnitä huomiota hotellin sijaintiin
Lomalla on käytännöllistä sijaita keskeisellä paikalla. Jos haluat tutustua kaupunkiin, valitse keskustahotelli, ja jos taas aiot panostaa talviurheiluun, valitse rinnehotelli. Auringonpalvoja haluaa tietenkin rantahotellin. Hotellin sijainti kannattaa vielä varmistaa ennen varaamista, muuten saatat joutua matkustamaan hankalasti päästäksesi sinne, minne alun perin halusit. Esimerkiksi Istanbulin kaltaisessa 13 miljoonan asukkaan kaupungissa kaupungin laidalta sijaitsevasta hotellista voi mennä kolme tuntia keskustaan. Turhaan matkustamiseen kuluu siis helposti paljon aikaa ja rahaa.
4. Suodata hakutuloksia
Kun etsit hotellia verkosta, pystyt usein suodattamaan hakutuloksiasi. Voit esimerkiksi rajata hakuasi hotellin maineen, palveluiden, tähtiluokituksen tai budjetin perusteella. Pienessä kymmenen hotellin kylässä tulosten suodattamisella on vain vähän vaikutusta, mutta matkustaessasi esimerkiksi Amsterdamiin voi tuloksena olla haun rajaamisenkin jälkeenkin vielä kymmeniä hotelleja. Satojen hotellien tarkistaminen yksi kerrallaan vie tunteja, joten suodattimien käyttäminen helpottaa valintaasi ja antaa sinulle lisää aikaa tutustua jäljelle jääviin vaihtoehtoihin.
5. Huomioi huonetyyppi
Kiinnitä huomiota minkä tyyppistä huonetta olet varaamassa. Oletko matkustamassa yksin vai kaksin, haluatko parisängyn vai kaksi sänkyä, vai kenties kaksi yhden hengen huonetta? Haluatko hemmotella itseäsi sviitillä tai superior-tason huoneella? Erityisesti hiljaisena aikana, jolloin hotelli ei ole kovin täynnä, voit pyytää mahdollista huonetason korotusta ilmaiseksi. Uudelleen palaavat asiakkaat ovat hotelleille aina positiivinen asia ja tämän vuoksi hotellit suostuvat välillä vieraidensa toiveisiin. Sinun tarvitsee vain olla riittävän rohkea ja itsevarma pyytääksesi ilmaista tasonkorotusta. Se on mahdollista tietenkin hotellista riippuen.
6. Selvitä, mitä hintaan sisältyy
Jokaisella hotellilla on oma käytäntönsä siitä, mitä palveluja huoneen hintaan sisältyy. On aina esimerkiksi hyvä tarkistaa, kuuluuko aamiainen hintaan. Internet ja joissain tapauksissa myös pesuaineet kuten shampoo, kylpyöljyt ja saippuat saattavat olla lisämaksullisia, minibaarin sisällöstä puhumattakaan.
7. Älä keskity tähtiin
Tähtiluokitus ei ole paras tapa arvioida, kuinka tasokas hotelli on. Tähtiluokitus on totta kai tärkeää, mutta sen ei pitäisi olla ratkaiseva tekijä hotellia valitessa. Matkailijat ovat usein tyytyväisempiä hyvämaineiseen kolmen tähden hotelliin, kuin huonomaineiseen neljän tähden hotelliin. Tähdet edustavat enemmänkin luksusta, kun taas maineessa on kyse palvelun tasosta. Onnistunut yhdistelmä mainetta ja tähtiä on varmasti paras vaihtoehto.
8. Vertaile useita toimijoita
Hotellien hinnat voivat vaihdella paljon riippuen käyttämästäsi varaussivustosta. Tämän vuoksi ennen varaamista on fiksua vertailla eri toimijoita. Hotellihakukoneen, kuten trivagon, käyttö voi helpottaa vertailua, sillä niissä voit vertailla hotellin hintoja usealta eri varaussivulta samanaikaisesti, suodattaa tuloksia ja tarkistaa hotellin maineen sekä tähtiluokituksen.
9. Tutki, miten päivämäärän muutos vaikuttaa hintaan
Päivän muutos matkustuspäivissä voi muuttaa hurjasti hintaa ja huonetarjontaa. Hotellien hinnat vaihtelevat yökohtaisesti ja kohteesta riippuen viikonloppu voi olla arkipäiviä halvempi tai kalliimpi. Jos varaat hotellia moneksi yöksi, yökohtainen hinta saattaa olla edullisempi, kuin jos yövyt vain yhden yön. Vaikka hotelli vaikuttaa olevan täynnä jonain päivänä, voi huoneita yllättäen löytyä, jos yrität varata huonetta usealle päivälle. Suurten tapahtumien aikaan hotelleissa on luonnollisesti hyvin kallista. Päivä tapahtuman lopun jälkeen hinta voikin olla jopa puolet halvempi.
10. Valitse oikea kohde oikeaan aikaan
Hotelleilla ei välttämättä ole kiinteitä hintoja, vaan hinnoittelu toimii sesongeittain. Säästääksesi rahaa matkasi majoituksessa oikean hotellin valitsemisen lisäksi tärkeää on oikea ajankohta. Jokainen kaupunki on totta kai erilainen, mutta Euroopassa on hyvä muistaa muutama nyrkkisääntö: isot metropolit ovat yleensä kalliita touko-kesäkuussa ja syys-lokakuussa. Rantakohteet ovat kalliimpia kesäkuusta syyskuuhun. Marraskuusta helmikuuhun kaikki on suhteellisen halpaa, paitsi hiihtokohteet.
1.1 Käytä mobiilisovelluksia
Jos matkalla ollessasi tarvitset yllättäen hotellia, erilaisten mobiilisovellusten käyttö voi auttaa. Hotelleihin erikoistuneilla verkkosivuilla, kuten trivagolla, on mobiilisovelluksia, jotka voivat etsiä sinulle vapaan hotellin sijaintisi läheltä. Näin vältät turhan ravaamisen ympäri kaupunkia sopivaa hotellia ja vapaata huonetta etsien.
Lähde: Trivago