Onko laukkusi aina liian täynnä matkoilla? 10 tavaraa, jotka voit jättää suosiolla kotiin

23.01.2015 20:15 - Linda Arponen

Jääkö sinulla aina puolet vaatteistasi käyttämättä matkoilla?

Pakkaaminen on taitolaji. Vaikka matkustaisi kuinka paljon, tulee silti mukaan usein otettua tavaraa, joka osoittautuu turhaksi.

Syy on usein se, että pakkaaja haluaa varautua kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Ajatus on sinänsä järkevä, mutta tekee yleensä laukusta liian painavan. Ja loppujen lopuksi näistä asioista monet jäävät silti käyttämättä.

Sujuvoita siis pakkaamistasi jatkossa ja jätä esimerkiksi seuraavanlaiset tavarat suosiolla kotiin:

Turhat hiustuotteet

Hiustenhoito on kieltämättä tärkeää, mutta mieti, tarvitsetko muutaman yön reissulla välttämättä shampoota, hoitoainetta, hiusnaamiota, kampoja, harjoja, rullia, lakkaa, muotoilurautaa ynnä muita tarvikkeita. Ota siis mukaan vain välttämättömimmät.

Hiustenkuivaaja

Hiustenkuivaaja on myös väline, jota ei luultavasti tarvitse ottaa mukaan, ainakaan isokokoisena. Useimmista hotelleista löytyy kuitenkin omat kuivaajat. Ja mikäli jostain syystä ei löydy, anna hiusten kuivua itsestään. Olet kuitenkin lomalla.

Varakengät

Useimmiten pari kenkäparia riittää lyhyelle matkalle. Valitse mukaasi kengät, jotka sopivat moneen tilanteeseen ja ovat sekä kompaktit että kestävät.

Kameravarusteet

Mikäli et ole ammattilaiskuvaaja tai harrasta valokuvausta vakavasti, et tarvitse luultavasti kamerajalkaa, ylimääräistä salamaa tai kolmea eri objektiivia mukaasi.

Treenivarusteet

Monet saattavat kuvitella urheilevansa matkan aikana, mutta usein asia jää vain ajatuksen tasolle. Älä siis turhaan pakkaa juoksukenkiä ja muita treenivaatteita mukaasi.

Pyyhe

Jos hotellistasi ei löydy valmiiksi pyyhkeitä, ei sinun luultavasti kannattaisi yöpyä siellä.

Useampi kirja

Kirjat painavat niin paljon, ettei niitä kannattaisi ottaa mukaan yhtä enempää. Jos olet himolukija, harkitse e-kirjojen ja lukulaitteen hankintaa. Näin saat kannettua keveämmin useamman kirjan mukanasi.

Turha elektroniikka

Lomalla ei kannattaisi olla koko ajan nenä kiinni näytössä. Mieti siis, tarvitsetko todellakin mukaasi sekä läppärin, tabletin, älypuhelimen, kannettavan DVD-soittimen sekä e-kirjojen lukulaitteen. Ota mukaasi vain ne laitteet, joita varmasti tarvitset. Näin laukustasi tulee huomattavasti keveämpi ja pystyt lisäksi nauttimaan enemmän ympäristöstäsi.

Liian monet farkut

Farkut ovat loistavat housut, koska ne ovat mukavat, kestävät ja sopivat monenlaisten yläosien ja kenkien kanssa. Toisaalta ne ovat myös painavat ja vievät paljon tilaa matkalaukussa. Farkkuja ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen, joten saatat pärjätä reissusta aivan hyvin pelkillä yksilläkin housuilla.

Arvotavarat

Omistatko arvokkaan kaulakorun, jonka isoäitisi antoi sinulle valmistujaislahjaksi? Älä ota sitä mukaan matkalle. Vaikka se sopii hyvin vaatteittesi kanssa, on sen katoamisriski matkalla liian suuri. Jätä siis kotiin kaikki sellainen arvokas tavara, jota et välttämättä matkallasi tarvitse.

Lue myös: Matka lähestyy ja kaikki levällään? 5 vinkkiä laiskalle pakkaajalle

Lähde: Yahoo Travel

Kilpailut

Uusimmat