Kuva: TUI

Lomaile trendikkäästi! - katso, mitkä ovat tämän vuoden hittimatkat

16.01.2017 12:00 - Bauer Media / TUI/Salla Salo

Risteily Välimerellä, pienen budjetin reissu suurkaupunkiin tai terveysloma teemahotellissa. Muun muassa näistä lomahiteistä matkailijat tänä vuonna innostuvat.

Kaupunkiloma minibudjetilla

(kuva: Fotolia)

Moni matkustaja pyrkii lomallaan kustannustehokkuuteen, ja lyhyelle kaupunkilomalle voikin lähteä myös pienellä budjetilla. Euroopan suurkaupungit, kuten Lontoo, Pariisi ja Praha kutsuvat viikonloppureissulle.

Katumuotia, katuruokaa, katutaidetta… Kaikki katu-alkuinen on edelleen trendikästä – ja kohtuuhintaista.

Snacking

Snacking-matkailu, eli halu napsia matkan aikana paljon erilaisia elämyksiä, on yhä suositumpaa. Samaan lomaan voidaan yhdistää useampikin kohde. Esimerkiksi Montenegrosta voi piipahtaa naapurimaihin kätevästi vuokra-autolla. Eksoottinen yhdistelmä Sri Lanka + Malediivit tarjoaa puolestaan kaksi unelmalomaa samalla reissulla.

Kelluvat kaupungit

Vaikka Suomessa valmistetaan upeita luksusristeilijöitä maailman vesille, harva suomalainen on vielä risteillyt Itämerta kauempana. Tämä on muuttumassa, sillä erityisesti Välimeren risteilyjen kiinnostus kasvaa kovaa vauhtia.

Risteilijät ovat kuin kelluvia kaupunkeja, joissa kaikki palvelut laajasta ravintolavalikoimasta vesipuistoihin ja koripallokenttiin löytyvät saman katon alta. Tarjolla on aloittelijallekin helppoja risteilypaketteja niin Välimerelle, Karibianmerelle kuin Kanariansaarillekin.

Teemahotellit

Hotelli ohjaa yhä useammin lomakohdevalintaa. Monelle matkailijalle on tärkeämpää päästä mieluisaan, juuri itselle konseptoituun hotelliin kuin tiettyyn matkakohteeseen.

Mikä voisi olla esimerkiksi jalkapallosta kiinnostuneelle matkailijalle täydellisempi valinta kuin majoittuminen CR7-hotellissa?

Hyvä olo ja terveys

(kuva: TUI)

Yhä useampi matkailija tahtoo lomallakin pitää yllä kuntoaan ja vaalia terveellistä elämäntapaansa. Lomavalinnassa painavatkin entistä enemmän muun muassa hotellin tarjoamat hyvinvointipalvelut.

Monissa hotelleissa aktiviteettitarjonta vastaa tositreenaajankin tarpeita, ja terveellisen ruokavalion noudattaminen helppoa.

Juomamatkat

Viinitilavierailuiden lisäksi hyvien oluiden, pienpanimoiden ja pubien metsästäminen ympäri maailmaa on matkailijoiden kesken suosittu harrastus.

Tämän vuoden aikana käsityönä tehdyt ja lähituotetut juomat kasvattavat suosiotaan entisestään, ja tutustumisretket tislaamoihin ovat yhä kysytympiä.

Määränpäänä juhlat

Tapahtumamatkat, kuten matkustaminen urheilu- ja musiikkitapahtumiin, ovat jo nyt hyvin suosittuja. Vuonna 2017 suosiotaan kasvattavat myös juhlamatkat – esimerkiksi hää-, kihlajais- tai syntymäpäiväjuhlia varten tehdyt ulkomaanmatkat.


Kiinnitä myös näihin huomiota:

Lomahaaveilu

Matkan suunnittelu on tärkeä osa lomaelämystä. On ihanaa sytytellä kotona kynttilöitä ja kaivautua vällyjen väliin haaveilemaan tulevasta lomasta.

Apuna voi käyttää esimerkiksi matkanjärjestäjien omia lomasovelluksia ja inspiraatioalustoja.

Jaetut kokemukset

Jaettu loma on paras loma! Lomainspiraatio syttyy yhä useammin vaikkapa somesta bongatusta Youtube-videosta tai blogipostauksesta.

Käsitys matkailutuotteista ja -palveluista muodostetaan nykyään pitkälti sosiaalisessa mediassa, jossa matkailijat jakavat kokemuksiaan ja suosituksiaan keskenään yli aika- ja paikkarajojen.

Ekologisempi lentomatkailu

Lentoliikenne muodostaa 80 prosenttia pakettimatkan hiilijalanjäljestä. Jos matkustamisen ympäristövaikutuksiin halutaan puuttua, on tärkeää kehittää lentämistä hiilitehokkaammaksi.

Esimerkiksi NASA, Boeing ja TUI Group ovat yhdistäneet innovaatiovoimansa ja perustaneet yhteisen tieteellisen hankkeen. EcoDemonstrator 757 -koneen koelennoilla on testattu uusia tekniikoita, joilla voidaan parantaa ilmailun energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja hiilidioksidipäästöjä.

Lähteet: TUI, Wonder Cruises

Lue myös: Matkaoppaan arkea: "Missä täällä voi ratsastaa tiikerillä?"

Lue myös: Uskaltaako nykymaailmassa matkustaa? - lue turvallisen lomailun muistilista

Lue myös: Rennosti reissuun lasten kanssa

Kilpailut

Uusimmat