Sopii muuhunkin kuin herkutteluun – 4 yllättävää tapaa käyttää jogurttia kauneudenhoidossa

02.05.2014 19:15 - Linda Arponen

Jogurtti on varsinainen ihmeaine, vatsasi lisäksi myös ihosi voi nauttia siitä.

Maustamaton jogurtti tekee hyvää keholle, sillä sitä syömällä saa esimerkiksi hyvinvoinnille välttämättömiä kalsiumia ja proteiinia. Jogurttia voi kuitenkin nauttia muutenkin kuin syöden, koska siitä voi olla hyötyä myös kauneudenhoidossa.

Ohessa muutama ihonhoitovinkki, joita voit jogurtin kanssa testata.

Kädet

Tee kosteuttava tehohoito käsillesi lisäämällä pariin desilitraan maustamatonta jogurttia yksi ruokalusikallinen hunajaa. Hunaja on luonnonmukainen kosteudensäilyttäjä, joka auttaa pitämään veden kehossa. Samalla iho pysyy pehmeänä ja sileänä.

Kasvot

Levitä maustamatonta jogurttia kasvoillesi supistaaksesi ihohuokosia ja tehostaaksesi puhdistumista. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan ja pese kasvot sen jälkeen haalealla vedellä. Tämä hoito sisältää hyödyllisiä maitohappoja, jotka eivät ole yhtä rankkoja kuin muut kuorintatuotteet, mutta nuorentavat silti ihoa.

Päänahka

Jogurttia voi käyttää myös hoitoaineen tapaan. Hiero siis maustamatonta jogurttia shampoopesun jälkeen kosteisiin hiuksiisi, anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja pese sen jälkeen pois. Tämä hoito voi lievittää päänahan kutinaa ja auttaa torjumaan hilsettä.

Jalat

Voit valmistaa tehokkaan jalkojen kuorinta-aineen sekoittamalla pienen määrän maustamatonta jogurttia sekä saksanpähkinämursketta. Tällä kuorinta-aineella voit parantaa ihon rakennetta ja hoitaa kuivia kohtia sekä kovettumia. Jogurtti kosteuttaa ihoa ja pähkinät kuorivat sitä. Lisäksi kun levität tuotetta jalkoihisi, saavat myös kätesi samalla hoitoa.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat