Dream Theater antoi pakit huippurumpalille

02.03.2011 09:10 - Mikko Räsänen

Dream Theaterista viime vuonna eronnut huippurumpali Mike Portnoy olisi halunnut palata ex-yhtyeensä. Se ei bändille enää sopinut.

Mike Portnoyn lähtö viime kesänä oli Dream Theaterille kova isku, sillä Portnoy tunnetaan kansainvälisesti huippurumpalina. Portnoy oli myös yksi Dream Theaterin perustajajäsenistä ja oli vaikuttanut bändissä koko sen 20-vuotisen uran ajan. Portnoy myös toimi tuottajana Dream Theaterin levyillä yhdessä John Petruccin kanssa.

Portnoy erosi DT:stä yllättäen ollessaan kiertueella Avenged Sevenfold -yhtyeen kanssa. Hän kertoi erostaan faneille suunnatulla avoimella kirjeellä. Portnoy perusteli lähtönsä sillä, että 20 vuotta Dream Theaterin kanssa ovat vaatineet niin paljon, että hän oli vaarassa palaa loppuun. Hän oli yrittänyt ehdottaa muulle yhtyeelle pientä taukoa musiikin teosta, mutta koska se ei sopinut muille, erosi hän yhtyeestä.

Dream Theater alkoi etsiä syksyllä uutta rumpalia. Bändi järjesti sarjan koesoittoja. Lokakuussa laulaja James LaBrie paljasti, että yhtyeellä on seitsemän maailmanluokan rumpalia, joista lopullinen rumpali valitaan.

Asioihin tuli yllättävä käänne helmikuussa, kun Mike Portnoyn ja Avenged Sevenfoldin tiet erosivat. Portnoy oli halukas palaamaan Dream Theateriin, mutta se ei enää ollutkaan helppoa. Hän kertoi helmikuussa Blabbermouth-sivustolla, etteivät Dream Theaterin jäsenet vastaa hänen soittoihinsa tai sähköposteihinsa.

Nyt julkisuuteen on tullut tuore haastattelu, jossa käy ilmi, että Portnoy on keskustellut Dream Theaterin kanssa ja saanut kuulla, ettei yhtye halua vanhaa rumpaliaan takaisin. Aivan tyhjän päälle Portnoy ei ole jäämässä, sillä hän on jo mukana uudessa yhtyeessä, johon kuuluu ainakin Symphony X:n keulamies Russell Allen.

Dream Theaterin päätös olla huolimatta Portnoyta takaisin on erittäin raju, sillä Portnoy on rumpalina yksi maailman arvostetuimmista. Hän on voittanut Modern Drummer -lehden vuosittaisissa äänestyksissä peräti 23 palkintoa. Hänet muun muassa valittiin maailman parhaaksi progressiivista rockia soittavaksi rumpaliksi 11 kertaa putkeen vuosina 1995-2006. Vuonna 2009 Rhytm Magazine valitsi hänen maailmanhistorian viidenneksi parhaaksi rumpaliksi.

Portnoy on toiseksi nuorin rumpali, joka on tullut valituksi rumpalien hall of fameen, sillä Portnoy sai kunnian 37-vuotiaana. Nuorempana kunnian on saanut vain Rush-yhtyeen Neil Peart. 

Lähde: Blabbermouth

Alla Portnoyn viimeiseksi jääneen Dream Theater -levyn hittikappale Wither.

Kilpailut

Uusimmat