Nightwish, miksi Anette kuulostaa paremmalta kuin ennen?

05.12.2011 22:45 - Mikko Räsänen

Nightwishin uudella Imaginaerum-albumilla kuulijan huomio kiinnittyy siihen, että Anette Olzonin lauluääni kuulostaa paremmalta kuin koskaan. Voice kysyi Nightwishilta, mistä selvästi kuultava ero johtuu.

Voicen haastatelussa käyneet Marco Hietala ja Tuomas Holopainen ovat myös huomanneet muutoksen, mikä Anetten työskentelyssä on tapahtunut.

- Hän on nyt rento ja itsevarma toisin kuin viime levyn kohdalla. Nyt hän nauttii studiossa olemisesta ensimmäistä kertaa, kaksikko kertoo.

On helppo ymmärtää, miksi edellisen Dark Passion Play -albumin aikaan tilanne ei ollut niin. Anette tuli tuntemattomuudesta Suomen suurimman yhtyeen keulakuvaksi. Levyä tehtiin salassa ja Anetten täytyi myös pitkään salata se, että hän ylipäätään on Nightwishin uusi laulaja. Paineet olivat valtavat.

Marco ja Tuomas ihmettelevät, miten hyvin Anette tuolloin kesti kaiken pyörityksen.

- Ei ollut meiltä alkuunkaan fiksua lähteä vielä suoraan kahden vuoden rundille. Se oli raskasta meillekin, ja varsinkin Anetelle se oli erittäin kova koulu. Mutta ehkä juuri sen ansiosta homma on nyt niin hyvin hallussa, Marco miettii.

Kilpailut

Uusimmat