Anna Abreu: En muista koskaan saaneeni Spotifysta rahaa

02.03.2012 19:00 -

Anna Abreu on yksi Suomen tunnetuimpia pop-tähtiä, jonka levyjä on mennyt kaupaksi yli 170 000 kappaletta. Suosion tiimoilta laulajan biisejä on kuunneltu myös Spotifyssa huimia määriä, mikä ei kuitenkaan tilipussissa näy.

CMX-yhtyeen A.W Yrjänä kertoi hiljattain, että bändin Linnunrata-kappaletta oli kuunneltu Spotifyssa yli 400 000 kertaa, mutta soiton tiimoilta Yrjänän tilipussi oli lihonut ainoastaan 50 eurolla.

Myös Abreu kertoo, ettei Spotify-tuloista kannata suoranaisesti riemua repiä.

- Kun katsoin miten paljon mun biisiä on kuunneltu Spotifyssa, niin onhan se aika iso määrä, enkä muista, olisiko mulle koskaan tullut Spotifysta mitään. Kyllä varmaan joskus vähän jotain tullut, Mutta eivät ne tulot kyllä sieltä kerry.

Levymyynnit ovat laskeneet rutkasti suhteellisen lyhyessä ajassa ja vielä jokunen vuosi sitten fyysisiä albumeita meni kaupaksi huomattavasti enemmän kuin nykyään.

Abreu kiittelee tehneensä läpimurron silloin, kun musiikkibisneksen tila oli vielä toisenlainen. Samalla laulaja kuitenkin muistuttaa, että suosion suhteen kyse on myös aina oikeasta hetkestä.

- Kaikessa on kyse oikeasta saumasta, että saa itsensä esiin juuri oikealla hetkellä. Suomessahan ei kuitenkaan ole loppupeleissä tehty valtavirran englanninkielistä pop-musiikkia. Sen takia olen todella onnekas, että olen päässyt tekemään tätä juttua ja olen saanut vapaat kädet. Mutta on toki harmillista, että levymyynti laskee. Toisaalta, on mukauduttava tilanteeseen ja hyväksyttävä se.

Kilpailut

Uusimmat