Stam1nan tyyli nauratti - 'Muut metallibändit, ottakaa oppia!'

22.06.2012 09:16 - Mikko Räsänen

Lemiläinen Stam1na esiintyi The Voicen juhannusfestivaaleilla Himoksella kotiseudulleen uskollisina.

Voicen juhannusfestivaaleilla Himoksella esiintynyt Stam1na ansaitsee kehut jo pelkästä lavan taustalle nostetusta kankaasta. Normaalisti metalliyhtyeillä taustakangas on yleensä musta, ja siinä on kuvana bändin logo tai tuoreimman levyn kansi. Stam1na oli kuitenkin keksinyt virkistävän poikkeuksen tuohon perinteeseen. Bändi ripusti lavan takaosaan valtavan maalaismaiseman, jota koristi yhtyeen kotikunnan Lemin taajamakyltti.

Taustakangas enteili tulevaa. Kun yhtye lopulta tuli lavalle, oli yleisöllä vaikeuksia pidätellä hymyjään. Bändi oli nimittäin sonnustautunut maalaisduunareiksi haalareineen ja kumisaappaineen.

- Mietimme aluksi pyroja ja kaikkea, mutta tajusimme, että ei ne ole meidän juttumme, basisti Kai-Pekka Kangaslahti sanoo.

- Idea tästä tyylistä syntyi yhdessä koko bändin voimin. Mietimme meille teemaa kesäksi, ja tämä tuntui hyvältä. Keikkavaatteetkin haalittiin kotoa, Stam1nan miehet kertoivat Voicelle.

Yhtyeen alkuperäiseen visioon kuului se, että lavalle olisi tuotu rekvisiitaksi heinäpaaleja.

- Olisimme halunneet heinäpaalit lavalle Provinssissa, mutta meitä kiellettiin paloturvallisuuteen vedoten, koska meidän jälkeen esiintyneellä yhtyeellä oli käytössä pyroja.

Stam1nan tyyli oli kokonaisuudessaan niin piristävä poikkeus, että muiden metallibändien toivoisi ottavan bändin luovuudesta mallia. Katso alta kuvia Stam1nan kesäisestä keikkatyylistä.

Kilpailut

Uusimmat