Voicen Virallinen Kesähitti 2013 valittiin - yllättikö voittaja?

14.06.2013 12:03 - Karoliina Kotala

Vain hyvin tiukalla erolla selvinnyt Voicen Virallinen Kesähitti -voittaja on vihdoin julkaistu.

Voicen Virallinen Kesähitti 2013 on Tuomas Kauhasen ja VäinöVäinön kappale Enkeli. Ennätysmäisen tiukalla erolla hopeaa nappasi kovassa huudossa oleva Sini Sabotage biisillään Levikset repee.

Edellisinä vuosina äänestys on ratkennut yleensä melko selvällä erolla seuraavaan, mutta tällä kertaa ero kahden biisin välillä oli niin pieni, että vielä viimeisenä äänestyspäivänä keskiviikkona tilanne olisi voinut kääntyä myös neiti Sabotagen eduksi. Yhteensä ääniä annettiin yli 19 000.

Enkeli-biisin voitto jatkaa aiempien Kesähittien perinnettä olemalla suomalainen rap-biisi. Ainoastaan ensimmäinen kesähittivoittaja Tean Tytöt tykkää ei varsinaisesti edustanut kyseistä genreä.

- Enkeli täyttää kaikki kesähittibiisin kriteerit. Se on tarttuva, aurinkoinen ja kerrasta päähän jäävä. Sanomaltaan se on virkistävä. Se ei ylistä alkoholia tai irtosuhteita, vaan nuoren kertojaminän halua sitoutua omaan enkeliinsä, pohtii Voicen musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari.

- Voicen Virallisen Kesähitin äänestäminen ja valinta on meille ensinnä tietysti kunnia-asia, mutta myös strategisesti ja henkisesti äärimmäisen tärkeä. Voittaneista ja kärkikastin kappaleista on järjestäen noussut kesän isoja hittejä, jotka jäävät elämään, hehkuttaa Voicen ohjelmajohtaja René Mäkinen.

Artistit kampanjoivat äänestyksen aikana ahkerasti sosiaalisessa mediassa, jossa erityisesti kolmanneksi sijoittuneen Mikael Gabrielin biisi Mökillä keräsi laajaa kannatusta. Twitterissä #kesähitti-hashtag keräsi tuhansia viestejä.

Kesähitti-äänestyksen parhaat biisit on koottu tänään kauppoihin ilmestyvälle Kesähitti 2013 -tuplakokoelmalle. Viime vuonna vastaava kokoelma ylsi kultalevymyyntiin.

Katso alta voittajakappale Enkelin musiikkivideo.

Alla myös toiseksi sijoittunut Levikset repee.

Kilpailut

Uusimmat