Nainen, näit kieltäydyt kaason pestistä ilman syyllisyyttä

26.04.2013 17:45 - Reija Saarinen

"Haluaisitko olla kaasoni?" on kysymys joka ei välttämättä saa sinua hyppimään ilosta. Onneksi voit kieltäytyä kunniasta ilman syyllisyyttä.

Kesä lähestyy kovaa vauhtia, ja monet morsiamet suunnittelevat innolla suurta päiväänsä. Yksi tärkeimistä henkilöistä morsiamelle lienee kaaso eli henkilö, joka tarjoaa henkistä tukea, suunnittelee hääohjelman ja pistää rahaa likoon niin polttareiden kuin puvun ja korujenkin suhteen.

Jokainen tietää, että kaason homma on todella vastuullista. Se on aikaa vievää, ja jos satut olemaan häähullun morsiamen kaasona, voi homma olla myös todella stressaavaa. Elämäntilanteesi vaikuttaa suuresti siihen, otatko kunnian vastaan. Jos olet opiskelija, työtön, asut ulkomailla tai suunnittelet omia häitäsi, tulet suuremmalla todennäköisyydellä kieltäytymään.

Häät ovat ilon juhla, ja jos morsian sattuu olemaan läheinen ystävä, sinun tulisi olla otettu siitä, että hän haluaa sinut mukaan tärkeään päiväänsä.

Kieltäytyminen on kuitenkin sallittua. Tässä muutama vinkki, joilla kieltäydyt kunniasta potematta syyllisyytä.

1. Kerro, että et koe oloasi mukavaksi kaason roolissa. Pyydä itsellesi pienempää roolia. On olemassa runsaasti sellaisia tehtäviä joissa morsian saattaa tarvita apua hääpäivänä. Voisit esimerkiksi pitää huolta vieraskirjasta tai järjestellä häälahjapöytää.

2. Vastaa niin kuin toivoisit ystäväsi vastaavan sinulle. Ole hyväntahtoinen ja kohtelias, mutta ennen kaikkea, ole rehellinen. Jos esimerkiksi rahatilanteesi ei kestä kaason roolia,  kerro se suoraan. Morsiankin tahtoo, että hänen suureen päiväänsä osallistutaan todellisesta tahdosta, ei velvoitettuna ja pakotettuna.

3.  Muista, että kyse ei ole sinusta. Vaikka kieltäydyt kunniasta henkilökohtaisista syistä, anna morsiamen silti tietää että välität hänen suuresta päivästään. Häät voivat olla stressaava kokemus myös morsiamelle, etkä varmasti halua, että morsian luulee sinun olevan kateellinen hänelle, tai että et ole hänen puolestaan onnellinen. Muista, että kieltäytyminen ei vapauta sinua ystävän roolista, joten jatka hänen tukemistaan aivan kuten tähänkin saakka.

Lähde: hellobeatiful

Kilpailut

Uusimmat