Viisi asiaa, joista naisia kritisoidaan miehiä herkemmin

08.03.2014 13:15 - Katariina Näreaho

Naisilta ja miehiltä odotetaan yhä eri asioita. Se mikä on täysin hyväksyttävää käytöstä miehillä, voi olla yhä tabu naisilla.

Huffington Post listasi Reddit-sivustolla esitettyjä asioita, jotka ovat miehillä hyväksyttäviä, mutta naisten kohdalla tuomittavia, jopa tabuja. Sivusto nostaakin hyvän pointin esiin: miksi sanonta "pojat on poikia" on yhä yleisessä käytössä ja relevantti?

Viisi asiaa, joissa miesten ja naisten välinen epätasa-arvo näkyy yhä selkeimmin

1. Seksikumppanien määrä

Kaksinaismoralismi elää ja voi hyvin etenkin seksuaalirintamalla. Siinä missä seksuaalisesti aktiiviset miehet ovat pukkeja ja panomiehiä sanojen positiivisessa merkityksessä, ajatellaan naisten olevan kevytkenkäisiä ja siveettömiä lutkia. 15 eri seksikumppania saavat miehen lukuna aivan eri klangin kuin naisella.

2.  Kodinhoito

Ajatukset sotkuisesta poikamiesboksista ovat täysin normaaleja, mutta reaktio onkin aivan toinen, kun sotkun tiedetään kuuluvan naiselle. Naisten oletetaan elävän siististi ja pitävän huolen kodistaan säännöllisesti. Miehillä siivottomuus sen sijaan sallitaan huomattavasti helpommin.

3. Ylipaino

Vaikka sekä lihavat miehet että naiset kokevat pessimistisiä ennakkoasenteita, on yhteiskunnallinen paine etenkin naisten harteilla. Laihduttaa pitäisi ja äkkiä, mutta miehillä yhtä suurta stressiä kilojen karistamisesta ei ole.

4. Suorasukaisuus ja itsevarmuus

Itsevarmaa ja suunsa puhtaaksi puhuvaa naista pidetään usein ylimielisenä ja pomottavana, kun taas mies koetaan asiantuntevana johtajana.

5. Lapsettomuus

Lapseton mies koetaan huomattavasti normaalimmaksi kuin lapseton nainen. Usein ajatellaan: Onko naisessa jotain vikaa, vai miksi hän ei halua lapsia? Eihän se ole nainen eikä mikään, jolla ei lapsia ole!

Lähde: Huffington Post, Reddit

Kilpailut

Uusimmat