4 ruoka-ainetta, jotka lievittävät kuukautiskipuja

28.09.2013 16:15 - Katariina Näreaho

Moni nainen kärsii kuukutisten tullessa vatsakivuista, krampeista ja mielialavaihteluista. Apua ikäviin oireisiin voi hakea tietyistä ruoka-aineista.

Jos jatkuva särkylääkkeiden popsiminen ei houkuttele, kannattaa hakea lievitystä kuukautisten tuomiin ikäviin oireisiin oikeanlaisesta ruokavaliosta.

1. Maitotuotteet

Kalsiumilla on positiivinen vaikutus PMS-oireisiin. Tutkimuksissa on huomattu, että naiset, jotka saavat päivässä vähintään 1 200 milligrammaa kalsiumia, kärsivät 30 prosenttia vähemmän oireista kuin he, joilla kalsiumin saanti jäi vain 500 milligrammaan.

2. Kala

Kalassa on paljon D-vitamiinia, jonka on myös todistettu estävän PMS-oireita. Tutkimuksissa seurattiin naisia, joista osa sai D-vitamiinia päivässä 17,5 mikrogrammaa ja toiset 2,5 mikrogrammaa. Niillä, joilla annostus oli suurempi, havaittiin 40 prosenttia vähemmän oireita. Kaloista kuha on kaikista D-vitamiinipitoisin (100 grammassa on 24,6 mikrogrammaa D-vitamiinia).

3. Osterit

Osterit ovat täynnä rautaa ja omega-3-rasvahappoja. Näiden avulla ikävät krampit saa pysymään poissa. Jos osterit eivät maistu, voi ne korvata esimerkiksi avokadolla, pinaatilla ja rasvaisella kalalla, kuten lohella.

4. Linssit

Linssien pitkäketjuiset hiilihydraatit lisäävät serotoniinin tuotantoa, joka puolestaan lisää hyvänolontunnetta. Tämä saa mielen rentoutumaan ja vähemmän ärtyisäksi. Lisäksi linssit sisältävät tiamiinia, eli B1-vitamiinia, joka auttaa osaltaan PMS-oireissa.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat