4 syytä, miksi hieronta on välttämätöntä liikunnalliselle ihmiselle

08.09.2014 16:17 - Laura Sulkava

Kauneushieronnat ovat hemmottelua, mutta urheiluhieronta saattaa olla kivuliastakin. Sen merkitys liikkuvalle ihmiselle on kuitenkin suuri.  

Hieronta on muutakin kuin nautintoa, se kuuluu tärkeänä osana liikuntaan ja hyvinvointiin. Seuraavassa kerrottuna hieronnan vaikutuksista kehoon.

Helpottaa kipua

Hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja parantaa hapen kulkeutumista lihaksiin. Siitä syystä se myös auttaa lihaksia palautumaan nopeammin kuin ilman käsittelyä. Hieronta poistaa kehosta myrkkyjä, auttaa vähentämään lihaskireyttä sekä ehkäisee vammojen syntyä.

Piristää

Jos motivaatio on hukassa, voi vastaus treenin sijaan hieronta. Lihaksiin kulkeutuu happea ja olo muuttuu kokonaisuudessaan energisemmäksi. Vaikka ensin hieronta tekee olon väsyneeksi, seuraavat päivät tulevat olemaan loistavia.

Vähentää stressiä

Kova harjoittelu lisää kortisolin eli stressihormonin määrää kehossa. Hieronnalla taas on havaittu päinvastainen vaikutus ja se rentouttamisen lisäksi lievittää stressiä. Lisäksi se vähentää masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien riskiä.

Auttaa taistelussa selluliittia vastaan

Kehossasi pysähtyneet nesteet, kuten vesi ja veri sekä imusuonisto, pääsevät virtaamaan hierottaessa. Siitä syystä se toimii myös selluliitille: nesteet virtaavat ja rikkovat rasvaa. Treenatut lihakset pääsevät oikeuksiinsa, kun ne paljastuvat alta.

Luonnollisesti, selluliitin syntyyn on useita syitä, kuten elintavat eikä hieronta ole taikuutta. Sillä on kuitenkin positiivinen osavaikutus.

Katso myös, mistä tunnistaa olevansa liian sairas treenaamaan sekä pienet ajatukset, joita timmit ihmiset noudattavat.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat