Kuva: Fotolia

Luulitko, että suolan syöntiä pitäisi vähentää? Älä tee niin, jos et tiedä uudesta suosituksesta

24.05.2016 17:15 - Senni Loikala

Suolan riskeistä kuulee usein, minkä takia yliopiston tekemä tutkimus yllättää monia. Nyt tutkijat varoittavat, että vähäinen suolan syönti on jopa haitallista.

DailyScience-sivusto uutisoi kanadalaisen McMasterin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan suolan, eli natriumin ja kloridin yhdisteen, syöminen normaaleissa rajoissa on turvallisempi vaihtoehto, kuin vähäinen suolan syönti. 

Tutkimukseen osallistui yli 130 000 ihmistä lähes 50:stä maasta. Tutkijat tahtoivat selvittää, millainen yhteys on suolan syömisellä ja sydänsairauksilla, aivoinfarktilla ja ennenaikaisella kuolemalla heillä, joiden verenpaine on korkea ja heillä, joiden verenpaine on normaaleissa lukemissa.

Yllättävä tutkimustulos

Tulokset saattavat yllättää monet. Vähäinen suolan saanti ihmisillä, joilla oli korkea verenpaine, lisäsi riskiä sydänkohtaukselle, aivoinfarktille ja ennenaikaiselle kuolemalle.

Tutkijoiden mukaan korkean verenpaineen omaavien ihmisten, jotka syövät paljon suolaa, kannattaa vähentää suolan saantiaan normaalille tasolle. Sen sijaan suolan nauttimista ei kannata leikata minimiin, väitetään tutkimuksessa.

- Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä tietoja heille, joiden verenpaine on korkea, tutkija Andrew Mente toteaa.

- Tietomme osoittavat, miten tärkeää verenpainetaudin omaavien ihmisten on vähentää suolan saantiaan, mutta tietomme eivät kannusta muuttamaan suolan saantia vähäiseksi.

Sydan.fi-sivuston mukaan suolan saantisuositus on enintään viisi grammaa päivässä ja lapsilla alle kolme grammaa päivässä.

Lähde: ScienceDaily

Lue myös: Hampaat vaalenevat kotitekoisella toimenpiteellä - turvallista tehdä vaikka joka päivä

Lue myös: Uutuuskeksintö hämmentää - haarukka, joka antaa ruoalle suolaisen maun

Kilpailut

Uusimmat