Kuva: Fotolia

Onko henkinen ikäsi korkeampi kuin oikea ikäsi? 8 piirrettä kertovat

19.07.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Muun muassa kyky tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ja antaa anteeksi tekevät nuoresta ihmisestä henkisesti ikätovereitaan vanhemman.

Jotkut meistä kuvailevat itseään nuorinakin ”vanhoiksi sieluiksi” tai kokevat olevansa kypsempiä kuin ikävuodet antaisivat olettaa. Tällaisella on helppo kehuskella, mutta onko väitteillä sinun osaltasi totuuspohjaa? Lifehack-sivuston listaamat kahdeksan asiaa antavat osviittaa siitä, mikä tekee nuoresta ihmisestä vanhemman sielun kuin ikätoverinsa.


1. Et tarvitse muiden vakuutteluja
Nuoret ihmiset ovat monista asioista vielä sen verran epävarmoja, että he kaipaavat muiden hyväksyntää päätöstensä tueksi. Jos pystyt tekemään päätöksiä täysin omaehtoisesti etkä välitä, mitä muut sanovat, olet luultavasti nuoria ikätovereitasi edellä henkisessä iässäsi.


2. Elokuvamakusi on erilainen kuin kavereillasi
Jos katsot mieluiten hieman vanhempia elokuvia kuin kaverisi ja sinulle on tärkeää, että elokuvissa käsitellään asioita syvällisesti, saattaa henkinen ikäsi olla korkeampi kuin kavereillasi, jotka haluavat ensimmäisinä nähdä uusimmat megabudjetin toimintaelokuvat.


3. Pienet asiat eivät häiritse sinua
Vanhat sielut osaavat laittaa asiat perspektiiviin. Pienet vastoinkäymiset eivät jää heitä vaivaamaan, sillä he osaavat nähdä suuremman kokonaiskuvan.


4. Osaat antaa anteeksi
Kypsät ihmiset eivät halua käyttää energiaansa kantaakseen kaunaa muille, vaan he ymmärtävät anteeksiannon arvon.


5. Olet herkempi positiivisille asioille kuin ikätoverisi
Herkkyys löytää kauneutta elämän pienistä iloista on yksi kypsän ihmisen merkki.


6. Osaat lukea ihmisiä
Pystytkö ennakoimaan, mitä ihmisillä on sanottavana sinulle tai miltä heistä tuntuu? Jos pystyt, olet kehittänyt taidon ihmisten lukemiseen, mikä on merkki korkeasta henkisestä iästä.


7. Mietit tulevaisuuttasi
Hetkessä eläminen on tärkeää, mutta kypsät ihmiset osaavat yhdistää hetkestä nauttimisen tulevaisuuden suunnittelemiseen. Raha-asioiden miettiminen ja pitkän tähtäimen suunnitelmien tekeminen saattavat erottaa sinut muiden ikäistesi massasta.


8. Välität ajankohtaisista asioista
Jos haluat olla perillä siitä, mitä maailmassa ympärilläsi tapahtuu ja seuraat uutisia säännöllisesti, samastut luultavasti enemmän hieman vanhempiin sukupolviin kuin nuorisoon.

Lue myös: Tieteen todistamat helpot keinot onnellisuuden lisäämiseen - katso 9 kohdan lista

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat