Kuva: Fotolia

Myös isät kärsivät masennuksesta lapsen syntymän jälkeen: "Vihasin tytärtäni"

20.10.2017 19:45 - Katariina Auvinen

Ross Hunt halusi tuoda asian julkisuuteen, jotta muut samassa tilanteessa olevat saisivat myös apua.

Kun Walesista kotoisin oleva postinjakaja Ross Hunt näki tyttärensä ensimmäistä kertaa, hän ei tuntenut mitään. Vauvaa oli kuitenkin toivottu sekä odotettu monta vuotta. Nyt kun unelma oli vihdoin totta, lapsi ei kiinnostanut häntä ollenkaan. 

- Sen sijaan vihasin tytärtäni. Tunsin kateutta ja katkeruutta. Minusta tuntui kamalalta ja väärältä, mutta en voinut tunteilleni mitään, Hunt kertoo The Sun-julkaisulle. 

Hän halusi tuoda asian julkisuuteen, koska usein puhutaan naisten synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, mutta myös miehet voivat masentua muuttuneen elämäntilanteen takia. 

Hunt ei tiedä, mikä masennuksen käynnisti, mutta hän arvelee monien vieraiden vaikuttaneen asiaan. 

- Meillä vieraili paljon ihmisiä tyttäremme syntymän jälkeen. Kun häntä hoidettiin sekä syliteltiin muiden toimesta, se ei ainakaan auttanut asiaa. Jos joku olisi sanonut minulle, että hän voi ottaa lapsen pois, olisin antanut hänet ilomielin, hän pohtii. 

Tytär sai nimekseen Isabelle. Mieheltä meni neljä kuukautta, kunnes hän alkoi tuntea oikeasti itsensä isäksi. Hunt on kärsinyt masennuksesta ennenkin. Vasta kun mies palasi työelämään, hän tunsi vihdoin jotain. 

- Minusta tuntui, ettei minulta koko ajan vaadittaisi jotain. Olin kylvettänyt, viettänyt aikaa ja leikkinyt lapsen kanssa, mutta en ollut tuntenut silloin mitään. On todella vaikeaa rakastaa jotain sellaista, joka ei anna sinulle mitään takaisin, Hunt kertoo. 

Hän sanoo, että asiasta on vaikea puhua, koska monesti mietteet vieläkin tuomitaan. 

- Puolisoni oli minun rinnallani koko ajan. Jos minulla ei olisi ollut häntä, olisin ollut vieläkin pahassa paikassa. Hiljalleen pienien lapselta saatujen hymyjen kautta välittäminen kasvoi. Rakastaminen ei ole vieläkään helppoa, mutta tiedän sen olevan siellä, mies sanoo. 

Lue myös: Mitä tulikaan tehtyä? Kolme merkkiä, joista tiedät lapsesi valehtelevan sinulle

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat