Kuva: Shutterstock

Ulkona treenaaminen todellakin kannattaa - neljä syytä hikoilla raittiissa ilmassa

19.04.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Ulkona treenaaminen on mukavaa ja mutkatonta.

Päivien pidentyessä ja lumien sulaessa ulkona treenaaminenkin tuntuu entistä houkuttelevammalta. Ulkona treenaaminen todellakin kannattaa. Femina-julkaisu on listannut hyötyjä, jotka tulevat mukana, kun astelet ulos kuntoilemaan. 

Raitis ilma
Mikä parempaa, kuin pieni tuuli hiuksissa treenatessa. Raitis ilma virkistää treenin lomassa. Ulkona treenaamisen on myös todettu vähentävän stressiä. 

Ilmaista 
Juoksulenkki tai vaikkapa porrastreeni eivät maksa mitään. Ulos pääset myös treenaamaan aina kuin halua, riippumatta siitä, iskisikö inspiraatio vasta yömyöhään tai aamuvarhain. 

Ruokkii luovuutta
Ulkona voi helposti saada aikaan kovatempoisen treenin. Voit tehdä rapputreeniä tai vaikkapa treenata ojentajia puistonpenkkiä avuksi käyttäen. Joka tapauksessa treenin keksiminen voi olla hauskaa ja mielenkiintoista, kun tarkkailet ympäristöäsi. Tulet samalla ruokkineeksi luovuuttasi. 

D-vitamiini
Tärkeä D-vitamiini vaikuttaa esimerkiksi luustoon ja ylläpitää sen hyvinvointia. Suomalaiset saavat tätä elintärkeää vitamiinia esimerkiksi maitotuotteista, mutta myös auringosta. Auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta iholla käynnistyy D3-vitamiinin tuotanto. Joten treenatessasi ulkona varmistat myös luustosi hyvinvoinnin. 

Lue myös: Ota treenistäsi kaikki irti - 5 asiaa, jotka tulisi tehdä ennen urheilusuoritusta

Lähde: Femina 

Kilpailut

Uusimmat