Kuva: Shutterstock

Stressaako? 8 helppoa vinkkiä hermojen rauhoittamiseen

15.05.2018 21:15 - Emmi Moilanen - Luettu 1 447 kertaa

Muiden auttaminen, liikunta tai hieronnassa käyminen lievittävät stressiä tehokkaasti.

Kiireinen elämäntilanne, työhuolet tai ongelmat ihmissuhteissa saavat stressitasot nopeasti nousemaan. Joskus voikin tuntua siltä, että huolista on vaikea päästää irti ja stressi vaikuttaa merkittävästi vapaa-aikaan tai yöunen laatuun.

Popsugar-sivusto kokosikin yhteen keinoja, jotka saavat nopeasti stressaantuneen mielen rauhoittumaan. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

8 nopeaa keinoa stressin lievittämiseen:

1. Minimoi häiriötekijät. Päästessäsi kotiin kokeile laita puhelin lentokonetilaan tai kokeile sulkea laite kokonaan, jolloin et koe jatkuvasti houkutusta seurata mitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tapahtuu. Puhelimen jatkuva piippaus voi hidastaa rauhoittumistasi ja näin ollen häiritsee myös omaan aikaasi keskittymistä.

2. Muista suhtautua itseesi lempeästi ja tiedosta, ettei sinun tarvitse yrittää pitää jatkuvasti kaikkia lankoja käsissäsi. Huolehtimalla muiden ihmisten käytöksestä tai työtehtävistä, joille et juuri sillä hetkellä voi tehdä mitään, saat stressin määrän kasvamaan myös vapaa-ajallasi.

3. Pyydä anteeksi. Jos mieltäsi painaa selvittämättömät välit esimerkiksi ystäväsi tai seurustelukumppanisi kanssa, anteeksipyytäminen ja asiasta puhuminen lievittää stressiäsi välittömästi.

4. Tee päivän hyvä työ. Vaikka stressaantuneena olo voi tuntua väsyneeltä ja turhautuneelta, jo pienikin kaunis ele tai muiden auttaminen voi parantaa mielialaasi merkittävästi.

5. Lähde kävelylle. Liikunta raittiissa ulkoilmassa auttaa sinua selvittämään ajatuksiasi, ja kävelylenkin jälkeen olo todennäköisesti tuntuu huomattavasti seesteisemmältä, eivätkä ajatukset laukkaa enää mielessäsi hurjaa vauhtia. Vaikutus on vielä tehokkaampi, jos suunnittelet lenkkireitin luontoon metsän keskelle.

6. Vietä aikaa eläinten kanssa. Useat tutkimukset ovat osoittaneen eläinten kanssa vietetyn ajan tekevän hyvää mielenterveydelle. Jo hetki kissan tai koiran silittelyä lievittää ahdistusta ja laskee stressitasoja tehokkaasti.

7. Varaa itsellesi hieronta. Pitkittynyt stressi voi saada myös kehon jännitystilaan ja erityisesti niska, hartiat ja selkä voivat oireilla henkisen kuormituksen seurauksena. Hieronta poistaa kropan jumeja ja olo tuntuu välittömästi rentoutuneemmalta.

8. Nauti hektisen päivän jälkeen omasta rauhasta lämpimän kahvi- tai teekupin äärellä. Hetki omaa aikaa rauhassa sohvalla istuen auttaa sinua siirtämään ajatuksesi työhuolista muihin asioihin.

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lue myös: Stressi todella aiheuttaa harmaita hiuksia: Lue, mitkä tekijät saavat kuontalosi harmaantumaan

Lähde: Popsugar

Arvostele artikkeli

Uusimmat