Lähdössä matkalle? 5 tapaa välttää lomakilot

19.06.2013 10:15 - Rea Tallgren

Lomakilojen välttämiseen on muutama yksinkertainen kikka, jotka jokaisen on helppo pitää mielessä ja toteuttaa.

Lomalla on lupa ottaa rennosti ja syödä hyvin. Silti moni kärsii morkkiksesta reissusta palatessaan - varsinkin jos kiloja on matkan aikana päässyt kertymään enemmän kuin olisi suotavaa. Seuraavilla vinkeillä saat vähennettyä lomakilojen kertymisen riskiä.

1. Priorisoi

Pidä jotkut asiat lomalla samanlaisina kuin arkena. Jos syöt esimerkiksi suunnilleen samansuuruisen ja samanlaisen annoksen kuin kotona aamulla, voit hyvällä omallatunnolla nauttia suuremman illallisen.

2. Pidä balanssi

Jos syöt tuhdin aamiaisen, syö kevyt lounas. Jos illallisesi on kevyt, iltapala saa olla isompi. Muista, ettei syöttöporsaan olotila ainakaan paranna lomaasi mitenkään.

3. Älä liioittele

Muista, että ravintola-annokset ovat usein suurempia kuin mitä jaksat syödä. Älä siis vahingossa syö kaikkea ja ahda itseäsi täyteen ruokaa, kun toinen mahdollisuus on syödä kevyemmin ja useamman kerran päivässä.

4. Vaihtele

Jos litkit koko illan juotavaa, huolehdi siitä, etteivät kaikki juomat ole kaloripommeja. Nauti väliin esimerkiksi light-juoma, tai vettä.

5. Hanki omat eväät

Älä sorru ostamaan uimarannan kaupistelijoilta sipsejä joka päivä. Ota sen sijaan mukaan rannalle esimerkiksi hedelmiä, joita voit ostaa paikallisista kaupoista. Pidä huoli siitä, että nautit myös tarpeeksi suolaista, jotta muistat juoda tarpeeksi.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat