Ehkäisee syöpää, vahvistaa luita - 5 hyvää syytä syödä valkosipulia
1. Valkosipulin säännöllinen syöminen saattaa ehkäistä syöpää. Kun valkosipulia nauttii ainakin kahdesti viikossa, laskee keuhkosyövän riski 44 prosenttia. Myös eturauhassyövän on todettu olevan vähäisempää niillä, jotka nauttivat säännöllisesti valkosipulia.
2. Maukkaan sipulin on todettu myös vahvistavan luita. Naisilla, joiden ruokavaliossa on runsaasti valkosipulia, on vahvemmat luut.
3. Valkosipuli tappaa vaarallisia bakteereita. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että valkosipuli tehosi bakteerisairauteen 100 kertaa tehokkaammin kuin kaksi tunnetuinta antibioottia.
4. Säännöllinen ja runsas valkosipulin syöminen vähentää riskiä sairastua flunssaan.
5. Valkosipuli on myös sydämen ystävä. Erään tutkimuksen mukaan valkosipuliöljy suojasi sydäntä sydänkohtauksen jälkeen, sekä myös leikkauksen aikana. Valkosipuli auttaa myös alentamaan kolesterolia sekä verenpainetta.
Lähde: Natural Healing