Syöthän säännöllisesti jogurttia? Kannattaisi, sillä saatat suojautua eräältä sairaudelta

10.02.2014 21:15 - Senni Loikala

Syömällä jogurttia saatat pitää erään ikävän sairauden loitolla.

Syömällä säännöllisesti jogurttia voit vähentää merkittävästi riskiäsi sairastua tyypin kaksi diabetekseen, selviää tuoreesta brittiläisestä tutkimuksesta. Myös muiden vähärasvaisten, maitohappobakteerien avulla valmistettujen päivittäistuotteiden, kuten raejuuston ja maitorahkan, säännöllisestä kulutuksesta voit saada samankaltaisia terveyshyötyjä.

Jos syöt jogurttia sekä esimerkiksi raejuustoa ja maitorahkaa säännöllisesti, riskisi sairastua kakkostyypin diabetekseen vähenee lähes 25 prosenttia 11 vuoden aikana.

- Näinä aikoina, kun meillä on paljon todisteita sokeroitujen juomien ja tiettyjen ruokien, joissa on lisättyä sokeria, ikävistä vaikutuksista terveyteemme, on todella tarpeen tietää, että jogurtti ja vähärasvaiset maitohappobakteerien avulla valmistetut päivittäistuotteet saattavat olla hyväksi terveydellemme, kertoo tutkija Nita Forouhi Cambridgen yliopistosta.

Tutkimukseen osallistui yli 4000 ihmistä.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä, joilla loihdit kreikkalaisesta jogurtista yllättäviä raaka-aineita, kuten majoonesia. Pääset lukemaan aiheesta lisää täältä.

Lähde: World First

Kilpailut

Uusimmat