Syytä välttää: 10 myrkyllistä ruoka-ainetta jokapäiväisestä elämästämme
Harva meistä tulee ajatelleeksi, että saatamme nauttia myrkyllisiä aineita päivittäisessä ruokavaliossamme. BuzzFeedYellow listasi kymmenen yllättävää ja tavallista ruoka-ainetta, jotka ovat myrkyllisiä liikaa nautittuna tai tietyissä olosuhteissa.
Alla lista myrkyllisistä ruoka-aineista:
1. Kirsikan kivet sisältävät sinihappoa. Jo kaksi syötyä rikkonaista kiveä voivat tappaa.
2. Raparperin lehtiä ei tule syödä, koska ne ovat myrkyllisiä. Ne sisältävät oksaalihappoa, jota käytetään muun muassa valkaisuaineissa.
3. Karambola sisältää caramboxin-nimistä myrkkyä. Munuaisongelmista kärsivä ihminen voi saada myrkystä kohtauksen, tai jopa kuolla.
4. Vihreät perunat sisältävät solaniinia, joka on myrkyllistä. Se aiheuttaa oksentelua ja ripulia.
5. Maniokki tulisi aina liottaa ja kypsyttää ennen syömistä. Raaka maniokki nimittäin sisältää sellaisia yhdistelmiä jotka muuttuvat kehossa sinihapoksi.
6. Parapähkinät ovat lievästi radioaktiivisia, ja ne sisältävät enemmän radiumia kuin mikään muu ruoka-aine.
7. Jos kidneypapuja syö raakana voivat ne aiheuttaa kovaa pahoinvointia.
8. Liiallinen muskottipähkinän syönti saattaa tehdä hulluksi. Jo kaksi ruokalusikallista voi aiheuttaa hallusinaatioita tai jopa kuoleman.
9. Homeisessa ruisleivässä on samanlaisia yhdisteitä kuin LSD.ssä.
10. Limanpavut (voipavut) aiheuttavat pahoinvointia, jos niitä syö raakana. Kymmenen minuutin keittäminen poistaa pavuista niiden myrkyllisyyden.
Kerroimme aiemmin myös muista myrkyllisistä ruoka-aineista. Artikkelin pääset lukemaan tästä.
Lähde: BuzzFeedYellow