Terveellistä ja nopeaa - hyvinvoinnin asiantuntijoiden vinkit 5 minuutin aterioihin

03.12.2014 10:15 - Reetta Haverinen

Haaveiletko terveellisestä ateriasta, jonka voit valmistaa kotonasi muutamassa minuutissa? Hyvinvoinnin ja ravitsemuksen asiantuntijat jakoivat vinkkinsä, kuinka valmistaa herkullista ja ravitsevaa ruokaa alle viidessä minuutissa.  

On itsestään selvää, että aikaavievien pataruokien tai suuritöisten kastikkeiden hauduttelu ei onnistu, kun piipahdat kotona ruokatunnilla. Jopa perunoiden keittäminen saattaa viedä liikaa aikaa, jos aikataulu on kiireinen. Pakastepitsat tai pussinuudelit ovat nopeita ateriaratkaisuja, mutta ravintoaineiltaan varsin köyhiä valintoja.

Myös nopeasti valmistuvat ateriat voivat olla terveellisiä. Uskoisitko, että voit kasata 5 minuutissa lautasellesi maittavan ja ravintorikkaan lounaan? Lue ravitsemusasiantuntijoiden mainiot vinkit 5 minuutin terveellisiin aterioihin:

1. Tölkkipapuja, pakastettua parsakaalia ja edellispäivältä jäänyttä riisiä - ateria on jo melkein valmis. Laita vain kaikki ainekset pannulle ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä ja ripaus yrttejä. Maittava pikalounas on nyt valmis nautittavaksi.

2. Tee jääkaappisi antimista ja edellispäivän tähteistä villi salaatti. Heitä salaattipohjan joukkoon jotain proteiinipitoista, kuten kanaa, papuja tai keitettyä kananmunaa. Lisää mukaan kasviksia ja kruunaa komeus lorauksella oliiviöljyä tai balsamicoa.

3. Paista kalaa, esimerkiksi seifilee, paistinpannulla. Lisää lempikasviksiasi pannulle ja kypsennä kevyesti. Helppoa, nopeaa ja kevyttä!

4. Täytä täysjyväleipä tai -sämpylä esimerkiksi mozzarella-juustolla, tomaatilla, avocadolla ja basilikalla. Ripottele väliin hieman mustapippuria ja suolaa. Jos tahdot, voit myös paahtaa koko komeuden voileipägrillissä tai paistinpannulla.

5. Täytä täysjyvätortilla valmiilla kalkkunaleikkeellä, salaatilla ja kasviksilla. Lisää täytteen joukkoon halutessasi esimerkiksi raejuustoa. Näin saat ateriastasi entistä proteiinipitoisemman.

Lähde: Women'sHealth

Kilpailut

Uusimmat