Onko pakaroissasi häiritseviä näppyjä? 4 vinkkiä sileään takamukseen

07.01.2015 12:15 - Eeva Rajala

Erityisesti aktiivisesti treenaavat harrastavat naiset saattavat kärsiä kyseisestä vaivasta.

Ihotautilääkäri Debra Jaliman kertoo, että kyseessä on karvatupentulehdus. Muhkurat syntyvät karvatuppeen kuolleista ihosoluista ja bakteereista. Valitettavasti nimenomaan naiset, jotka harrastavat aktiivisesti liikuntaa, ovat alttiita saamaan niin sanotun pakara-aknen. Hyviä uutisia kuitenkin on, nimittäin näillä neljällä vinkillä voit saada vaivan helposti kuriin.

1) Käytä oikeanlaista suihkusaippuaa

Jotta muhkurat saadaan tuhottua, Jaliman neuvoo käyttämään suihkusaippuaa, missä on mukana bentsoyyliperoksidia. Ainetta käytetään yleensä finnien hoidossa, mutta ihotautilääkärin mukaan se tepsii myös karvatupentulehdukseen.

2) Aktivoi ihohuokosia säännöllisesti

Karvatupentulehdus voidaan koittaa estää avaamalla ihohuokosia säännöllisesti muutaman kerran viikossa salisyylihapolla kostutetulla vanulapulla. Jaliman muistuttaa, että mikä toimii finnien kohdalla, toimii myös tulehtuneisiin karvatuppiin.

3) Käytä oikeanlaista voidetta

Kannattaa valita vartalovoide, missä on mukana maitohappoa. Voide kuorii hellävaraisesti pois kuolleet ihosolut.

4) Käy suihkussa treenin jälkeen

Hikisissä treenivaatteissa ei kannata viettää liikaa aikaa liikuntasuorituksen jälkeen. Lääkäri Jalimanin mukaan tämä huono tapa voi nimenomaan aiheuttaa kyseisen vaivan. Lääkärin mukaan suihkussa kannattaa käydä heti treenin jälkeen. Suihkussa kannattaa käyttää muun muassa aitoa pesusientä.


Lue myös: Valitse terveellisempi vaihtoehto - 6 helppoa muutosta ruokavalioon

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat