Luovat ihmiset valvovat myöhään: Lue, kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa nukkumistottumuksiisi

24.06.2015 20:15 - Tiina Svensk

Tiesitkö, että luonteenpiirteilläsi saattaa olla yhteys unirutiineihisi? Luovat ihmiset ovat yleisemmin yökyöpeleitä ja tarkoilla ihmisillä saattaa olla vaikeuksia nukkua. Pitävätkö väittämät paikkaansa sinun kohdallasi?  

Unitottumuksiimme ja unen laatuun vaikuttavat lukuisat asiat, kuten perimä, elämäntavat, ruokavalio ja stressi. Lisäksi persoonamme vaikuttaa siihen, kuinka nukumme yömme.

Huffington Post uutisoi yksilöiden luonteenpiirteiden ja unenlaadun välisestä yhteydestä. Tunnistatko sinä itsesi seuraavien luonteenpiirteiden joukosta?

Aamuvirkut ovat onnellisia

Aamuvirkut ihmiset ovat yleisesti onnellisempia ja pitkäjänteisempiä tavoitteidensa kanssa kuin myöhään valvovat ihmiset.

Yleensä aamuvirkut ovat myös levänneet paremmin, sillä heidän vuorokausirytminsä sopii työaikoihin, jotka vaativat yleensä heräämistä ennen puolta päivää.

Ylianalysoivat ihmiset eivät nukahda helposti

Jos sinulla on tapana ylianalysoida asioita, saatat kamppailla nukahtamisen kanssa. Asioita liikaa analysoiva persoona käy läpi päivän tapahtumia yleensä iltaisin, kun pitäisi jo rauhoittua unten maille.

Koska mieli ei rauhoitu, myöskään kroppa ei suostu rentoutumaan, ja mielessä pyörivät ajatukset saattavat aiheuttaa jopa unettomuutta. Etenkin neuroottisilla ihmisillä todetaan unettomuutta.

Riskinottajat ovat iltavirkkuja

Iltavirkut ovat yleensä luovia persoonia, jotka ovat nopeita oppimaan uusia asioita. Lisäksi he etsivät elämäänsä enemmän jännitystä ja ottavat todennäköisemmin riskejä.

Jos valvot myöhälle yöhön, vuorokausirytmisi saattaa kummastuttaa muita, jotka menevät nukkumaan aikaisemmin. Myöhään valvomisesta ei ole kuitenkaan mitään haittaa, kunhan huolehdit, että nukut ainakin seitsemän tuntia yössä.

Ekstrovertit nukkuvat paremmin

Jos olet ulospäin suuntautunut ja avoin persoona, nukut todennäköisesti rauhallisesti ja hyvin. Samoin jos olet joustava omissa suunnitelmissasi sekä mielipiteissäsi, sinulla ei ole ongelmia nukahtamisessa.

Kuinka vaikuttaa unenlaatuun

Oma persoona vaikuttaa tapoihin ja tottumuksiimme, mutta voimme kuitenkin vaikuttaa paljon omaan unenlaatuumme. Omia unirutiineja voi muuttaa, ja jos sinulla on vaikeuksia nukahtamisessa, voit lukea vinkkejä parempaan uneen täältä.


Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat