Haluatko nukkua paremmin ja syvemmin? Tee 4 asiaa toisin

18.02.2015 23:45 - Heli Thoren

Täydellisessä maailmassa nukahtaisit heti, kun koti hiljenee ja valot sammuvat - ja nukkuisit aamuun asti. Valitettavan monessa sängyssä tilanne on täysin toinen.

Hyvään ja syvään uneen voi vaikuttaa monin tavoin itsekin. Jos haluat nukkua makeasti kuin pieni vauva, lue seuraavat vinkit:

1. Nauti auringosta

Jos teet töitä toimistossa, pidä huoli, että saat valohoitoa päivän aikana. Käy ulkona kahvipaussin aikana ja etenkin silloin, kun aurinko paistaa, pyri nappaamaan sen säteistä itsellesi hyvä määrä. Tutkimuksen mukaan ne, jotka saivat luonnonvaloa ja aurinkoa päivän aikana nukkuivat keskimäärin 45 minuuttia pidempään kuin he, jotka oleilivat vain sisätiloissa.

2. Aamu-urheile

Jos pinkaiset lenkille tai joogaat heti aamusta, se parantaa unenlaatua yöllä. Tutkimuksen mukaan aamu-urheilijat nukahtavat nopeammin ja nukkuvat sikeämmin kuin he, jotka eivät urheile säännöllisesti aamuisin.

3. Joogaa

Jooga mihin aikaan päivästä tahansa auttaa parantamaan unenlaatua. Tutkimusten mukaan joogit nukkuvat sikeämmin, pidempään ja paremmin.

4. Hiilareita nassuun

Päivällisellä hiilihydraatteja nauttivat nukahtivat tuoreen tutkimuksen mukaan nopeammin. Jo desin verran pastaa, riisiä tai vaikka kvinoaa riittää hyvään uneen.


Lue myös: Selvitä, oletko altis painajaisille - kolme piirrettä kertovat.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat