Kuva: Mikko Räsänen

Retroperjantai ehdolla Suomen parhaaksi ohjelmaksi, Radio Nova vuoden radioksi

28.02.2017 16:17 - Mikko Räsänen

Radio Nova kahmi ehdokkuuksia RadioGaalassa.

Maaliskuussa järjestetään RadioGaala, missä Suomen kaupalliset radio palkitsevat parhaat tekijänsä ja ohjelmansa. Radio Novalle viime vuosi oli huimaa kasvun aikaa. Menestys näkyy myös siinä, että kanava sai useita ehdokkuuksia gaalassa. 

Radio Novan Retroperjantai on ehdolla koko Suomen parhaaksi ohjelmaksi. Perjantai-iltaisin 90-luvun dance-musiikkia soittavan ohjelman suosio paljastui monelle vasta viime vuonna, jolloin ohjelma pääsi ensimmäisen kerran ehdolle vuoden parhaaksi ohjelmaksi. Sen jälkeen sen suosio on kasvanut entisestään ja Retroperjantai on parhaimmillaan vetänyt yli 200 000 ihmistä radion ääreen perjantai-iltaisin. Ohjelman ympärille syntynyt ilmiö näkyy myös siinä, että Retroperjantain Facebook-ryhmän koko on tuplaantunut vuoden aikana ja nyt ryhmässä on jo yli 40 000 ysärifania. 

- Tieto Vuoden radio-ohjelma -ehdokkuudesta ilahdutti erityisen paljon siksi, että ehdokkaita ei ole valinnut asiantuntijaraati, vaan ne perustuvat yleisöäänestykseen. Yleisölle tätä ohjelmaa tehdään ja siksi heiltä näin tullut kiitos kolahtaa erityisen lujaa, Retroperjantaita vetävä Oku Luukkainen (kuvassa keskellä) kiittelee.

Suurin osa ehdokkaista on asiantuntijoiden valitsemia. Raati on selvästi huomannut Radio Novan kuulijamäärien rajun kasvun 2016, sillä kanavan ohjelmapäällikkö Niina Jokiaho on ehdolla vuoden ohjelmapäälliköksi Suomessa ja Radio Nova koko maan parhaaksi radiokanavaksi. 

- Meillä on koossa uskomattoman hieno porukka radion ammattilaisia. Tässä jengissä jokainen täydentää kokonaisuutta omilla vahvuuksillaan. On tosi tärkeää että kaikki tekijät tuntevat sen, että talon johto luottaa heihin. Kuluneen vuoden aikana ei ole haettu ongelmia vaan ratkaisuja, se on luovuutta parhaimmillaan, Jokiaho kiittelee tiimiään.

Radio Nova siirtyi Bauer Medialle alkuvuonna 2016. Omistajanvaihdoksen myötä kanavan musiikkia muutettiin rajusti ja siten luotiin pohjaa nyt nähdylle kasvulle. Bauer Median musiikkipäällikkö René Mäkinen onkin nyt ehdolla vuoden musiikkipäälliköksi. 

Tutustu Suomen suurimpaan ysäriyhteisöön osoitteessa www.retroperjantai.fi.

Kilpailut

Uusimmat