Sipe Santapukin talon arkkitehtuuri tekee historiaa

16.01.2010 16:13 -

Apulannan rumpali Sipe Santapukki rakennuttaa kotiseuduilleen Heinolaan arkkitehtonisesti merkittävän rakennuksen.

Santapukin talo on ainoa kuuluisan Wrightin arkkitehtisuvun Eurooppaan suunnittelema rakennus. Rumpali on haaveillut jo pitkään asumisesta Wrightin piirtämässä talossa. Pitkän prosessin päätteeksi Eric Lloyd Wrightin suunnittelema Santaranta on alkanut nousta Suomeen, Heinolaan järven rantaan.

- Arkkitehtuuri on kaikkien taiteiden äiti. Luonnollisestikin halusin, että tuleva kotini on myös ideologisesti harmoniassa kauneudentajuni kanssa, Santapukki hehkuttaa.

Suomalaisen ekologisen rakentamisen ja kestävän kehityksen pioneeri Bruno Erat näkee Frank Lloyd Wrightin pojanpojan suunnitelmassa paljon yhteneväisyyksiä kuuluisan isoisän tyyliin.

- Suunnitelman pyrkimyksenä on integroida rakennukset pehmeällä, orgaanisella tavalla länteen vievään ja järvelle avautuvaan männikköiseen rinteeseen, arkkitehti Bruno Erat toteaa.

Frank Lloyd Wright (1867-1959) oli yksi maailman merkittävimmistä arkkitehdeistä. Guggenheimin museo New Yorkissa on yksi hänen kuuluisimmista töistään. Frankin poika ja pojanpoika, nyt jo 80-vuotias Eric Lloyd Wright jatkoivat samaa uraa. Nuorempi polvi on vienyt tyyliä yhä vihreämpään suuntaan ja Eric Lloyd Wright onkin kuuluisa juuri orgaanisen arkkitehtuurin tyylisuunnan edustajana.

Kilpailut

Uusimmat