Napapiirin sankarit -elokuva kertoo epäonnistumisen pelosta: Jokaisella meistä on oma "digiboksimme"

17.10.2010 15:14 - Eeva Rajala

Dome Karukosken elokuva Napapiirin sankarit sai ensi-iltansa perjantaina. Elokuva kertoo Jannesta, joka lähtee keskellä yötä hakemaan pakon edessä naiselleen uutta digiboksia.

Mikäli digiboksia ei kuulu aamuyhdeksään mennessä, nainen lähtee lätkimään. Jannea elokuvassa esittävä Jussi Vatanen kertoi Voicelle, että jokaisella ihmisellä on omat saamattomat vaiheensa, kuten roolihenkilö Jannella.

- Tämän Digiboksin taustalla on vähän suurempia asioita. Digiboksi on asia, joka lopulta katkaisee kamelin selän ja mikä käynnistää nämä tapahtumaketjut ja laukaisee patoutumia, Vatanen kertoo.

Yhtenä elokuvan teemoista on epäonnistumisen pelko. Päähenkilö Jannesta se kertoo sen, että hän on tietynlaisessa aallonpohjassa elämässään, mistä nouseminen ja tappioputken katkaiseminen ovat sitäkin hankalampia, koska hän pelkää epäonnistuvansa.

Elokuva on näytetty jo myös Toronto filmifestivaaleilla ja Yhdysvallassa se sai huikeat arvostelut. Elokuvalle oltiin annettu myös väliaplodeja, mitä usein ei tehdä.

- Se kertoo siitä, että ihmiset ovat ymmärtäneet mistä on kyse. Varmasti se kertoo myös siitä, että he jotenkin samaistuvat niihin päähenkilöihin ja ovat heidän puolellaan. Taputukset eivät niinkään johdu siitä, että oli hauska elokuva, vaan siitä että he sympatiseeraavat päähenkilöitä.

Kilpailut

Uusimmat