Lukijat vinkkaavat: Apua pikkujoulutaksin metsästykseen

26.11.2010 17:12 -

Pikkujoulusesonki alkaa tänään toden teolla. Juhlat ruuhkauttavat taksiliikenteen pahasti. Voicen lukijat jakoivat tietämystään pirssinmetsästyksestä.

Monet vastaajat pitävät ravintoloiden edestä löytyviä taksijonoja huonoina ideoina, paitsi jos taksi tilataan ravintolan oman automaattitilaussysteemin kautta. Poikkeuksen muodostavat myös ne ravintolajonot, jotka sijaitsevat taksien paluureittien varrella.

Taksien paluureitit keskustaan päin ovat muutenkin toimivia, kuskit poimivat usein kyytiin paluureitiltä asiakkaan välttääkseen taksijonojen ryysiksen.

Hieman moraaliton, mutta ilmeisen toimiva vinkki on tilata taksi sairaalan eteen - kuskit kun saattavat ajatella, että pirssiä vailla on lasaretista kotiutunut ex-potilas.

Suomalaisille valitettavan vierasta kimppakyytiä suositellaan myös. Onkin totta, että jos pitkässä jonossa samaan suuntaan lähtevät juhlijat jakaisivat taksin, lyhentyisi jonotusaika huomattavasti verrattuna nykytilanteeseen, jossa iso osa takseista lähtee tolpalta mukanaan vain yksi asiakas. Taksikuskit osaavat kyllä jakaa kyydin hinnan tasan matkustajien kesken.

Yksi usein suositeltu keino on hommata oma kuski - esimerkiksi aviosiippa tai oma vanhempi - joka sovittuun aikaan hakee sovitusta paikasta. Tämä ei juuri jonottajien tuskaa helpota, kuten ei sekään, että kannattaa jäädä kotiin jos haluaa välttää jonotukset.

Kilpailut

Uusimmat