Suomalaisräppäri avoimena uutuuskirjassa: Sairastan ADHD:ta

31.07.2011 22:06 - Rea Tallgren

Tautinsa mukaan levynsäkin nimennyt suomalaisräppäri Aste paljastaa Aino-Kuutamo Uusitorpan uutuuskirjassa helpottuneensa saadessaan erikoiselle käytökselleen diagnoosin. Mies ei ole aikaisemmin puhunut sairaudestaan julkisesti.

Räppäri Aste kertoo Sä et tiedä miltä musta tuntuu -kirjassa käyttäytyneensä aina levottomasti. Mies joutui myös usein ongelmiin käytöksensä takia.

- Auoin uhkarohkeasti päätä isommilleni. Uhkasin välillä vetää heitä turpaan ja sainkin siksi jokusen kerran selkääni. Olin myös usein mukana tappeluissa, 26-vuotias mies muistelee nuoruuttaan.

Aste sai ADHD-diagnoosinsa 16-vuotiaana.

- Aavistin jo ennen tulosten saamista, että minulla on tuo sairaus. En ollut peloissani vaan enemmänkin helpottunut, koska tiedon myötä moni asia sai selityksen, mies muistelee.

Räppärin diagnoosi oli kuitenkin melko lievä ja mies kertookin voivansa hillitä käytöstään. ADHD ilmenee lähinnä pienissä asioissa.

- Käsiä on vaikea pitää kurissa, koko ajan on pakko tehdä jotain. Himassa saatan joutua avaamaan keittiön laatikot monta kertaa, ennen kuin löydän haarukat, mies kuvailee.

Lähde: Aino-Kuutamo Uusitorppa: Sä et tiedä miltä musta tuntuu (WSOY)

Kilpailut

Uusimmat