Entinen työntekijä haastaa Avatar-elokuvan tekijät oikeuteen

09.12.2011 21:45 -

Muutama vuosi sitten valmistuneen Avatar-elokuvan tekijöitä syytetään jälleen idean varastamisesta. Tällä kertaa haasteessa saattaa kuitenkin olla perää, sillä sen tekee elokuvantekijöiden kanssa yhteistyötä tehnyt Eric Ryder.

Ryder haastoi oikeuteen ohjaaja James Cameronin sekä Avatar-elokuvan tuottaneen Lightstorm Entertainment -tuotantoyhtiön. Ryder työskenteli kyseisessä tuotantoyhtiössä vuonna 1999. Työskennellessään siellä hän kirjoitti K.R.Z. 2068 -nimistä tarinaa.

Ryderin kuvailemassa tarinassa on samankaltainen juoni kuin Avatar-elokuvassa. Ryder paljasti myös miettineensä Sigourney Weaveria erääseen rooliin ja kyseinen näyttelijätär tähdittääkin Avatar-elokuvaa. Mies kertoo käyneensä useita vuosia keskusteluja kyseisen elokuvan tekemisestä, kunnes lopulta hänelle sanottiin, ettei käsikirjoitus kiinnostaisikaan katsojia.

Lightstorm Entertainment -tuotantoyhtiö lupasi miehelle, ettei tämän materiaalia kuitenkaan tultaisi käyttämään tulevaisuudessa ilman sopivaa korvausta ja tunnustusta.

Cameron kertoo keksineensä idean Avatariin jo ennen 1999. Kyseinen elokuva on kokenut useita syytöksiä, mutta mitkään eivät ole vielä menneet läpi. Tämä syytös on kuitenkin ensimmäinen, jonka on tehnyt entinen työntekijä. Useimpien mielestä Avatarin idea on varastettu suoraan Disneyn Pocahontas-elokuvasta.

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat