Jälleen uusi oikeusjuttu: Onko Avatar-ohjaaja sittenkin varas?

20.12.2011 07:45 - Eeva Rajala

Vaikka ohjaaja James Cameronin Avatar-elokuva vuodelta 2009 onkin huikea menestystarina, sen takaa löytyy erimielisyyksiä ja varastamisväitteitä.

Cameron on jälleen kerran haastettu oikeuteen. Sci-fi-käsikirjoittaja Bryant Moore väittää, että Cameronin elokuvan pohjana on ollut hänen tekemät käsikirjoitukset kahteen muuhun projektiin nimeltä Aquatica ja Descendants: The Pollination.

Mooren mukaan hänen käsikirjoituksessaan ja Cameronin elokuvassa on niin runsaasti yhteneväisyyksiä, ettei niitä voi olla yhdistämättä toisiinsa. Moore haluaa myös Cameronin tuotantoyhtiön Lightstorm Entertainmentin sekä pomot 20th Century Foxilla vastuuseen ja vaatii suuria korvauksia, kertoo TMZ-sivusto.

Kyseessä on toinen Cameronia vastaan nostettu kanne. Toinen asianomistaja, Eric Ryder, väittää myös, että hänen kirjoittamassa tarinassa oli samankaltainen juoni kuin Avatarissa. Ryderin kirjoittaessa omaa tarinaa vuonna 1999 hän oli työskennellyt Cameronin tuotantoyhtiössä. Cameron itse kertoo keksineensä idean Avatariin jo ennen vuotta 1999.

Avatar tuotti 2,78 miljardia dollaria maailmanlaajuisesta ja päätyi näin historian tuottoisimmaksi elokuvaksi.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat