Kauhuelokuvista tulossa vieläkin karmivampia - näin se tehdään!

25.04.2012 10:45 - Eeva Rajala

Uusi teknologia mahdollistaa sen, että kauhuelokuvista voidaan tulevaisuudessa tehdä vieläkin kauhistuttavampia. Vai mitä mieltä olet, jos kuulet teatterisalissa yläpuoleltasi kuin yläkerrasta kuuluvia askelten ääniä?

Tammikuussa Yhdysvaltain Sundance-elokuvafestivaalilta uutisoitiin, että mieshenkilö oli poistunut uuden V/H/S-kauhuelokuvan näytöksestä, lyyhistynyt teatterin aulatilaan ja alkanut kouristella elokuvan tuottaman shokkireaktion vuoksi. Elokuva oli ollut miehelle liian kuvainnollinen ja verinen. Samaisen miehen vaimo oli joutunut myös poistumaan teatterisalista oksentelun vuoksi. Pariskunnalle jouduttiin tilaamaan ambulanssi.

Joidenkin harmiksi kauhuelokuvista on tulevaisuudessa tulossa vieläkin oksettavampia ja siitä saadaan kiittää - tai syyttää - Dolby-laboratioiden uusinta teknologiaa. Yhtiö nimittäin tiedotti uudesta äänentoistostaan nimeltä Dolby Atmos.

Uusi äänentoisto mahdollistaa äänen kuulumisen elokuvan teatterissa luonnolliseen tapaan, kuten ihmiset kuulevat äänet normaalissa elämässä, eli ääni kuuluu joka puolelta, ei vain sivuilta, kuten nykyään käytössä oleva systeemi tekee.

Uusi äänentoistoteknologia tuo äänen ihmisen korviin ei ainoastaan ylhäältä, mutta ääni myös kiertää luonnolliseen tapaan ympäri elokuvateatterin salia.

Dolby-laboratorioiden markkinointijohtaja Stuart Bowling kertoo, että uusi Atmos-systeemi on yksi suurimmista teknologisista edistysaskelista, mitä yhtiö on saanut aikaan viimeisten 20 vuoden aikana.

- Voit kuvitella katsovasi kauhuelokuvaa ja kohtausta, missä joku piileskelee kellarissa ja kuulee yläkerrasta askelten ääniä. Atmos tuo askelten äänen ihmisten yläpuolelle teattereissa, Bowling kertoo New York Timesissa.

Ääni tuodaan katsojan korviin 64 eri kaiutinelementin kautta, ja Yhdysvalloissa tekniikka tuodaan valikoituihin teattereihin myöhemmin tänä vuonna. Suomeen tekniikka tuotaneen myöhemmin.

Lähde: Discovery

Kilpailut

Uusimmat