Matti Nykäsen uskomaton elämänmuutos: Nyt pystyn hengittämään

11.06.2012 19:32 - Mikko Räsänen

Vuodesta toiseen kohuotsikoissa seikkaillut Matti Nykänen on nykyään täysin muuttunut mies. Mäkilegenda kertoi uudesta onnellisesta elämästään Radio Jyväskylän haastattelussa.  

Kun Matti Nykäsen mäkihyppyura jäi taakse, tuli hänestä kohuotsikoiden vakiokasvo. Kohut ja skandaalit seurasivat toistaan, kun Mattiin yhdistettiin alkoholi ja värikkäät naissuhteet. Moni odotti pelolla, että Nykäsen syöksykierteeltä näyttänyt tie johtaa ennenaikaiseen hautaan.

Näin ei onneksi käynyt. Matti kävi Radio Jyväskylän haastattelussa ja vaikuttaa hämmentävän muuttuneelta mieheltä. Matin puheesta kuuluu rauhallisuus ja levollisuus. Mäkilegendan on selvästi hyvä olla itsensä kanssa.

Täydelliseen elämänmuutokseen kuuluu se, että liiallinen alkoholin kanssa läträäminen on jäänyt taakse ja elämään on löytynyt rakkaus Susanna Ruotsalaisesta.

- Voi ihan satasella sanoa, että Susanna on pelastanut minut.

Matti myöntää, että on tehnyt täydellisen elämänmuutoksen.

- Tein päätöksen, että annan aikaa itselleni ja Susannalle. Minulta jäi se sisäinen kiire kokonaan pois.

- Päätin, etten roiku tuolla tietyissä piireissä enää. Jätin ihan kylmän viileästi sellaisete kaverit pois, jotka veivät minua tuonne kuppilaan. Toki kuppilassa on kiva olla päissään, mutta sen jälkeen ei ole mukavaa. Olen kärsinyt siitä niin paljon ja minua on käytetty niin paljon hyväksi.

Muutos ei ole ollut helppo. Susannan roolin lisäksi Matin on pitänyt itse löytää sisäistä voimaa.

- On tässä itsekin joutunut tekemään hommia ja töitä. Nyt minulla on kuitenkin tarkoitus elämälleni ja jalat maassa. En lennä enää haavemaailmassa vaan ne tavoitteet, mitä olen itselleni tehnyt, on myös realistisesti mahdollista toteuttaa ja näin on kiva mennä.

Jyväskylässä nykyään asuva mäkikotka suorastaan puhkuu onnellisuutta.

- Täällä on ihana liikkua ja täällä on ihania ihmisiä. Minä pystyn hengittämään täällä.

Matti kertoi Radio Jyväskylän haastattelussa myös siitä, miksi jättisuosion kerännyt Matti-elokuva olisi pitänyt jättää tekemättä. Kuuntele koko haastattelu täältä.

Lähde: Radio Jyväskylä

Kilpailut

Uusimmat