Sara on Suomen uusi ihastuttava musikaalitähti

17.09.2012 19:00 - Mikko Räsänen

Sara Welling vakuuttaa ensimmäisessä merkittävässä musikaaliroolissaan. Mistä lahjakkuus on löydetty Helsingin kaupunginteatteriin?  

Helsingin kaupunginteatterin Kapteeninkadun tyttö –musikaali esittelee suurelle yleisölle Sara Wellingin. Uutuusmusikaaliin päärooliin kiinnitetty espoosta kotoisin oleva Sara on raikas uusi kasvo ja hän laulaa niin hyvin, että on syytä kysyä, missä nuori lahjakkuus on piileskellyt tätä ennen.

- En ole piileskellyt missään. Valmistuin viime keväänä Teatterikorkeakoulusta. Itse koen niin, että olen opiskeluaikana ollut monessa mukana myös työn parissa.

Vilkaisu Saran työhistoriaan vahvistaa, että hän on ehtinyt olla monessa mukana. Hän on ehtinyt muun muassa vierailemaan Linnateatterissa, Kouvolan teatterissa ja UIT:ssa, näytellyt Pikkuveli-lyhytelokuvassa ja sekä tehnyt ääninäyttelijän töitä. Ennen opiskelua Teatterikorkeakoulussa hän ehti opiskella teatteria myös Tanskassa.

Kapteeninkadun tyttö on kuitenkin Saran tähänastisen uran ehkä merkittävin rooli. Siinä hän esittää iskelmälaulaja Mirkkaa, ja saa kunnolla näyttää, miten vahva laulaja hän on. Sara kertoo, että hänen musikaalisuudellaan on pitkät juuret, jotka ulottuvat aina varhaislapsuuteen.

- Isäni on musikaalinen ja hänellä on tuhansia lp-levyjä. Jouduin siis jo pienenä musiikin vaikutuksen alaiseksi.

- Siitä tieni vei lapsuuden kuorojen kautta lukioiän laulutunneilla ja musiikkiteatterin pariin.

Musikaalirooleissa näyttelijän tulee laulamisen lisäksi osata myös näytellä ja tanssia. Saran musikaalisesta vahvuudesta kertoo kuitenkin se, että hän vierailee Pepe Deluxén uudella albumilla. Sinne pääsyssä häntä eivät auttaneet näyttelijäntaidot tai tanssitausta, vaan valinta tehtiin koelaulussa puhtaasti musiikillisin perustein.

Kapteeninkadun tytössä Sara pääsee sukeltamaan iskelmämusiikin pariin ja työskentelemään musikaalin säveltäneen Esa Niemisen kanssa.

- Esa on todella ihana. Hänestä huokuu mieletön historia musiikin parista. Arvostan suuresti hänen kykyään säveltää musiikkia, joka on samaan aikaan sekä koskettavaa että viihdyttävää.

Mutta mikä on oma suhteesi iskelmämusiikkiin?

- Iskelmässä minusta on aina tärkeää se tulkinta. Fanitan Laila Kinnusta, Carolaa ja muita sen ajan tähtiä. Minua kiehtoo sen ajan iskelmän glamour.

Voisitko kuvitella tulevaisuudessa levyttäväsi ihan omaakin musiikkiasi?

- Kaikella on aikansa. Keskityn nyt yhteen asiaan kerrallaan. Mutta tulevaisuudessa haluaisin tehdä näyttelijän työtä mahdollisimman monipuolisesti eli tehdä niin teatteria, kameratöitä ja laulaa.

Tällä hetkellä Saran kalenterin täyttää työ Helsingin kaupunginteatterissa. Kapteeninkadun tytön lisäksi hän on mukana marraskuussa ensi-iltaan tulevassa Armi-näytelmässä, joka kertoo Marimekon perustajan Armi Ratian tarinan.

Kuuntele alta Pepé Deluxen kappale Supersonic, jossa Sara laulaa.

Kilpailut

Uusimmat