IS: Madventures-seikkailija kirjoitti salanimellä Suosikkiin

21.09.2012 09:45 - Eeva Rajala

Madventures-seikkailuistaan tuttu Riku Rantala on paljastanut kirjoittaneensa 15 vuotta sitten salanimellä pian lopetettavaan Suosikki-lehteen, kertoo Ilta-Sanomat.

Rantalan salanimenä toimi Rex Riwolin. Mies päätyi salanimeen olosuhteiden pakosta.

- Kyse ei ollut siitä, että olisin mitenkään hävennyt Suosikkiin kirjoittamista, olihan sinne kirjoittanut vaikka ketä Pentti Saarikoskea myöten...Aloitin Suosikissa vuonna 1998. Kun vuotta myöhemmin menin rikostoimittajaksi Helsingin Sanomiin, tajusin, että en voi jatkaa Suosikissa muuten kuin salanimellä, Rantala muistelee.

Rex Riwolin piti muutaman vuoden ajan Hot gossip -tyylistä juorupalstaa, missä Rantala referoi muun muassa brittiläisistä iltapäivälehdistä löytämiään juttuja. Rantala teki Suosikki-töitä usein viikonloppuisin ja öisin, ja hän myöntää joskus nukkuneensa toimituksessa päätoimittaja Jyrki Hämäläisen sohvalla.

- Muistan aina, että Jyräystä tämä huvitti, kun hän tuli aamulla töihin. Hän jotenkin symppasi elämäntyyliäni.

Keskiviikkona kerrottiin, että vuodesta 1961 asti ilmestynyt Suosikki tulee tiensä päähän tänä vuonna. Lehti lopetetaan kannattamattomana ja viimeinen - kenties superturbonumero - julkaistaan joulukuussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat