Zombit ovat nyt vaarallisempia kuin koskaan - katso uutuuselokuvan traileri

12.11.2012 12:15 - Mikko Räsänen

World War Z -elokuva vie Zombi-elokuvat kokoluokkaan, jota ei ennen ole nähty.

Zombi-elokuvien historia on pitkä. Ensimmäiseksi Zombi-elokuvaksi lasketaan vuonna 1932 ilmestynyt Valkoinen zombi. Se sijoittui Haitille ja perustui voodoo-mytologiaan.

Moderneissa zombi-elokuvissa voodoon osuu on unohdettu ja zombit riehuvat sivistyksen parissa laumoittain jahdaten eläviä ihmisiä. Tuon tyylilajin ensimmäiseksi elokuvaksi katsotaan vuonna 1968 ilmestynyt George R. Romeron Night of the Living Dead.

80-luvusta lähtien on nähty runsaasti elokuvia, jokta käsittelevät zombi-tartuntoja, joissa ihmiset muuttuvat verenhimoisiksi zombeiksi sairauden, kemikaalin tai yleisimmin zombin pureman seurauksena. Samalla zombeista on tullut aiheena todella suosittu, sillä 2000-luvun zombi-hitteihin kuuluvat esimerkiksi elokuvasarja Resident Evil, Left4Dead -tietokone ja -konsolipelit sekä Walking Dead -tv-sarja.

Ensi vuonna zombi-genre saa jälleen uuden merkkipaalun, kun World War Z -elokuva saapuu ensi-iltaan. Elokuvaa on mainostettu kaikkien aikojne kalleimpana zombi-filminä. Sen pääosaan on kiinnitetty Brad Pitt, ja jo traileri antaa ymmärtää, että nyt zombit ovat kaikkea muuta kuin hitaasti laahustavia kuolleita. Katso traileri alta.

Kilpailut

Uusimmat