Vaikutusvaltaisimmat julkkikset listattiin jälleen – kärkinimi ei juuri yllätä!

17.03.2013 18:15 -

Talk show -tähti Oprah Winfrey äänestettiin jälleen ykköspaikalle vaikutusvaltaisimpien julkkisten listalla. Häntä seurasi kaksi huippuohjaajaa.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listasi jälleen vaikutusvaltaisimmat julkkikset. Listan kärkikolmikon muodostivat toistamiseen ykkössijalle kivunnut mediamoguli Oprah Winfrey ja elokuvaohjaajat Steven Spielberg ja Martin Scorcese.

Forbes käytti selvityksessään E-Poll Market -tutkimusta, jossa arvioitiin 7 500 julkkista. Lähes puolet kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että Winfrey oli kaikista vaikutusvaltaisin. Luonteenpiirre, jolla omaa mediaimperiumia pyörittävää menestyjää kuvailtiin, oli myötätuntoinen.

Toiseksi tullutta Steven Spielbergia luonnehdittiin kiinnostavaksi ja kolmanneksi sijoittunutta Scorcesea dynaamiseksi.

E-Pollin toimitusjohtaja Gerry Philpottin mukaan vaikutusvalta voidaan määritellä eri tavoin, mutta usein se merkitsee sitä, että joku henkilö on vaikuttanut ympärillä olevaan kulttuuriin. Julkisuus itsessään ei välttämättä tuo hyvää sijoitusta listoilla. Esimerkiksi miljardööri Donald Trump jäi kärkikymmeniköstä, kun eniten häntä arvioitiin sanalla töykeä.

Lähde: Forbes

Kilpailut

Uusimmat