IS: Anna Eriksson nostatti myrskyn - musiikkialan konkarit närkästyivät

08.04.2013 07:45 - Eeva Rajala

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen julkaisema haastattelu Anna Erikssonista on närkästyttänyt iskelmätähtiä, kertoo Ilta-Sanomat. 

Nainen tiivisti vuotensa iskelmäviihteen palveluksessa sanoihin "täysin paska maailma."

- Olin niin suosittu kuin Suomessa voi olla, enkä saanut siitä mitään. Ehkä olisi pitänyt saada kusi hattuun, että olisi voinut edes pullistella," Eriksson kertoi.

Iskelmälavoilla vuosia kiertänyt ja nyt omaa musiikkia tekevä Eriksson arvostelee samalla musiikkibisneksen kaupallisuutta. Monet iskelmätähdet ovat ihmeissään Erikssonin avautumisesta. Muun muassa Eini kertoo, miten Eriksson aliarvioi työkenttää, jolle esiinnytään, eikä se ole oikein keikkailevia laulajia kohtaan. Hän kuitenkin jossain määrin ymmärtää Erikssonia.

- Hän on hyvin vahvasti tunteva artisti, ja hän on ehkä kokenut iskelmägenren vastenmielisenä, Eini kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Yhtä ymmärtäväinen ei ole esimerkiksi Tuure Kilpeläinen, joka latasi Facebookiin omat hämmästyksen sanansa Erikssonin kommenteista:

"Mua suuresti hämmästyttää ja surettaa Anna Erikssonin Kuukausiliitteessä oleva musa-alan ja levy-yhtiöiden parjaaminen. Epäreilua ja valheellistakin myrkyttämistä. Aivan kun se olisi muiden syy, jos omaa visiota ei ole aiemmin ollut. Identiteettikriisin hajua... No, mua ei ole kukaan koskaan ohjaillut yhtiöissä, vaan yhteistyö on ollut kivaa", Kilpeläinen kirjoittaa.

Iskelmälaulajatar Marita Taavitsainen muistuttaa, että laulaja valitsee itse oman tyylilajinsa, eikä tiettyä genreä tarvitse laulaa, jos ei halua.

- Anna olettaa, ettei kukaan voi oikeasti nauttia tästä työstä, mutta itse en ainakaan voi tietää mitään parempaa kuin tämä työ, Taavitsainen sanoo lehdessä.

Virve Rosti pitää luonnollisena sitä, että levy-yhtiö puuttuu artistin musiikkiin. Hänelle tuli huono mieli siitä, että Eriksson haukkui konkareita.

- Itse saan suurta tyydytystä, että yleisö nauttii ja on tunnin verran iloinen. Ilman sitä en tekisi tätä, Rosti sanoo.

Erikssonin kommentit ovat saaneet myös kehuja. Esimerkiksi Tapani Kansa kehuu haastattelua ensimmäiseksi jutuksi, jossa kokenut artisti puhuu täysin rehellisesti. Laulajalegenda toivookin, että hyvin perustellusta puheenvuorosta lähtisi käyntiin kunnon keskustelu.

Lue Erikssonin koko haastattelu täältä! (HS)

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat