Tee se ilman stressiä: 10 askelta sujuvaan muuttoon

03.02.2015 23:15 - Heli Thoren

Muuttaminen on hermoja raastavaa puuhaa, mutta muutamilla nikseillä siitä voi tehdä siedettävää, jopa helppoa.

Kun joku mainitseekin sanan muutto, monella nousevat niskakarvat pystyyn. Muuttaminen on puuhaa, jota kovin moni ei mielellään tee, jos ei ole aivan pakko. Muutamilla vinkeillä siitä tulee kuitenkin siedettävää ja jopa helppoa puuhaa.

Kokosimme yhteen muutaman niksin, joiden avulla teet urakasta helpompaa.

1. Aloita ajoissa

Edellisenä iltana laatikoiden pakkaaminen stressaa takuulla. Jos aloitat kuitenkin hyvissä ajoin, esimerkiksi pari viikkoa ennen h-hetkeä, voit tehdä kaiken rauhassa.

2. Karsi

Käy tavarasi läpi ja säästä vain oleellinen. Näin muutto voi toimia sinulle myös puhdistavana toimena ja aloitat uudessa kodissa vähemmällä tavaralla elämäsi. Karsiminen auttaa sinua myös pakkaamisessa, kun et raahaa turhaa tavaraa mukanasi.

3. Hanki välineet

Pakkaaminen on jopa helppoa, kun sinulla tarvittavat välineet kunnossa. Hanki hyviä laatikoita ja pakkauspaperia, jotta tavaroiden pakkaamisesta tulee mahdollisimman sujuvaa. Näin voit jopa nauttia pakkaamisesta.

4. Muuta valmiiseen

Pyri hoitamaan remontti alta pois ennen kuin muutat. Pölyn ja remonttimiesten keskellä asuminen on kaikkea muuta kuin helppoa, joten jos voit välttää sen, tee niin. Myös remontin tekeminen on huomattavasti helpompaa, kun sen voi tehdä valmiiksi rauhassa ilman laatikoita ja ajelehtivia huonekaluja.

5. Säilytä maltti

Päätä, ettet ota muutosta stressiä. Muista, että stressaamattomuus on mielentila ja voit  ymmärtää, ettei muuttaminen kestä ikuisesti. Kun saat sen tehtyä, aloitat uudenlaisen elämänvaiheen onnellisena.

6. Palkitse

Päätä, että kun suoriudut pakkaamisesta, palkitset itsesi jotenkin. Ja kun olet viimein saanut vietyä kaikki tavarat ja laatikot uuteen kotiin, on seuraavan palkinnon paikka. Viimeinen palinto seuraa, kun uusi koti on järjestetty ja laatikot purettu. Näin jaksat puurtaa paremmin.

Kilpailut

Uusimmat